ludnica

PIONIR JE GOREO NA SVETOG NIKOLU: Nikada bolje i jače navijanje Grobara nije viđeno! Ima da se naježite kada OVO čujete (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedom nad ekipom Turk Telekoma su izborili prolaz u Top 16 fazu Evrokupa.

Upravo ova utakmica je od strane navijača ocenena kao najvažnija u tekućoj sezoni, pa iz tog razloga podrška Grobara nije smela da izostane. Bez obzira na činjenicu da je upravo taj dan bio jedan od najvećih pravoslavnih praznika, Grobari su u velikom broju došli u svetinju košarke kako bi pružili podršku svojim pulenima.

Po rečima mnogih, poralaz u narednu fazu takmičenja bi bilo pravo čido, e pa čudo se i dogodilo.

Partizan je savladao Turk Terekom rezultatom 87:72 (25:21, 18:11, 23:22, 21:18) i tako se plasirao u dalje takmičenje kao treći tim grupe C.

Crno-belima je bila potrebna pobeda od dva poena za prolaz dalje, dok je pobeda sa više od četiri poena obezbedljivala treću poziciju. Partizan je ubedljivom pobedom obezbedio sebi duele sa sledećim ekipama: Ritasom, Monakom i Albom.

Prvi meč crno-beli igraju već 2. januara protiv ekipe Ritasa u Litvaniji, a nema sumnje da će pro domaćinstvo Partizana u Top 16 fazi Grobari obeležiti novim spektakularnim navijanjem, ali svakako da će biti teško da se ponovi atmosfera od sinoćnjeg meča sa turskim klubom.

Kurir sport

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track