KAKVA DOMINACIJA! BOGDAN JE NEZAUSTAVLJIV! Kingsi na krilima sjajnog srpskog tandema napravili veliki preokret! (VIDEO)
Foto: AP

18. POBEDA sAKRAMENTA

KAKVA DOMINACIJA! BOGDAN JE NEZAUSTAVLJIV! Kingsi na krilima sjajnog srpskog tandema napravili veliki preokret! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Sakramento Kingsa savladali su posle velikog preokreta Nju Orleans Pelikanse 122:117, a velike zasluge za novi trijumf Kraljeva idu na račun srpskih reprezentativaca Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice koji su pokrenuli tim iz Kalifornije u samoj završnici.

Kada se meč lomio ubacivali su važne šuteve i imali sjajne role u odbrani. Na krilima srpskog tandema Kingsi stižu do 18. pobede u sezoni.

Pelikansi su sjajno otvorili utakmicu, Dejvis i Holidej su bili nezaustavljivi, u jednom momentu imali su +19 (13:32). Delovalo je da će rutinski stići to trijumfa. Na samo sedam minuta do kraja imali su 11 poena (94:105).

Bogdan je u naredna tri napada podeli tri sjajne asistencije i Kingsi stižu do izjednačenja 105:105. Meč je ušao u neizvesnu penal završnicu, iz koje su kao pobednici izašli Sakramento Kingsi.

Bogdan je blistao na ovom meču, za 31 minut ubacio je 24 poena, upisao sedam asistencija, četiri skoka i jednu ukradenu loptu.

Bjelicu nije služio šut, ali bio je važna karika u pobedi Kingsa. Proveo je 30 minuta na parketu, upisao je sedam poena, deset skokova i jednu blokadu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Badi Hild sa 28 poena. Sjajan meč odigrao je Vili Koli-Stajn, koji je imao dabl-dabl učinak (22 poena, 17 skokova). S druge strane, Džru Holidej je bio najefikasniji u timu Pelikansa sa 27 poena, dok je Dejvis ubacio 26 uz 17 skokova.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track