TRENER ZVEZDE ŠOKIRAO POSLE POBEDE NAD PODGORIČANIMA: Evo šta je Milan Tomić rekao o ekipi Budućnosti (VIDEO)
Foto: Starsport©

ZADOVOLJAN IGROM

TRENER ZVEZDE ŠOKIRAO POSLE POBEDE NAD PODGORIČANIMA: Evo šta je Milan Tomić rekao o ekipi Budućnosti (VIDEO)

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da je zadovoljan večerašnjom pobedom u derbiju ABA lige protiv Budućnosti, ekipe koju je nazvao favoritom za osvajanje takmičenja.

"Čestitam igračima na pobedi, izginuli su na terenu, preokrenuli su rezultat. Od kada je Budućnost došla do plus osam, zaigrali smo odličnu odbranu i krenuli su kontranapadi. Mislim da je ova utakmica za sve navijače bila lepa i čas košarke sa obe strane jer večeras su igrale dve ekipe, Budućnost evroligaška ekipa sa mnogo NBA igrača, a Crvena zvezda sa mnogo iskusnih igrača, ali i mladih kao što je Boriša Simanić", rekao je Tomić posle utakmice.

Zvezda je večeras pobedila Budućnost sa 86:72, u 13. kolu ABA lige i ostala jedina neporažena u regionalnom takmičenju. Aktuelni šampion Budućnost zauzima treće mesto na tabeli.

Na pitanje da li i dalje misli da je Budućnost favorit, Tomić je uzvratio pitanjem:

"Kako Budućnost nije favorit".

"Gledajte ko igra za tu ekipu. Ne šalim se ni malo. Imate Džeksona, Kola koji je osvajao NBA prvenstva, Klark – NBA, Omić – Evroliga, Bitadze – NBA u budućnosti, da ne nabrajam. I dalje mislim da su oni favoriti", naveo je on.

Zvezda je vodila na poluvremenu, ali je Budućnost u nastavku napravila veliku seriju i preokrenula, a Tomić je rekao da je ključ pobede "to što se ekipa smirila".

"U Top 16 Evrokupa nas čekaju evroligaški timovi. Ovakvu atmosferu očekujem i u Evrokupu, ova pobeda će nam u nastavku pomoći za Top 16. Kao da smo prekinuli utakmicu u trećoj četvrtini, a publika nam je pomogla. Pogledajte evropsku košarku i koliko razlike može da se okrene za samo nekoliko minuta. Šta ako je četiri, osam ili 18 razlike? Sreća, smirili smo se i pobedili", naveo je on.

Budućnost je smenila trenera Aleksandra Džikića, a ekipu je predvodio Djordje Adžić.

"Imali smo dobre periode, uspeli da preokrenemo, a u poslednjoj četvrtini napravili smo mnogo grešaka. Brzo smo rešavali 'pik en rol' situacije, nismo sprečili ofanzivni skok Zvezde, iako smo znali da im je to jako oružje", rekao je Adžić, preneli su crnogorski mediji.

(Beta, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track