MUNJA IZ VRŠCA SANJA PARTIZAN, A O JOKIĆU KAŽE: Nije voleo da radi, burek je jeo i pre i posle treninga
Foto: KK Vršac

HTEO BI KAO ZAGORAC

MUNJA IZ VRŠCA SANJA PARTIZAN, A O JOKIĆU KAŽE: Nije voleo da radi, burek je jeo i pre i posle treninga

Košarka -

Plejmejker Vršca Strahinja Jovanović mašta da zaigra za Partizan, poput Radeta Zagorca, sa kojim je bio nerazdvojan na parketu i van njega.

Jovanović, koji je poznatiji pod nadimkom Munja, je imao neobičan razvojni put, a sada kreira igru učesnika Košarkaške lige Srbije i 2. ABA lige.

"Kao klinac sam počeo da treniram u Partizanu, u onim slavnim danima sam išao na utakmice sa tatom i uživao sam da gledam. Taj 'Pionir', kada se hala napuni to ne može rečima da se opiše sa tribine, a voleo bih da znam i kakav je osećaj na terenu. To mi je dečačka želja. O tome je pričao i Rade Zagorac kada je došao u klub. Nas dvojica smo odrasli zajedno, živeli zajedno. Želja da se igra za Partizan će uvek biti prisutna, nešto za šta se živi... Da uđeš na teren i čuješ navijače. Jednom u karijeri bih voleo da mi se ostvari“, kaže Munja.

Osim sa Zagorcem, u juniorskom timu Mege igrao je i sa Nikolom Jokićem, sadašnjom NBA zvezdom.

"Jokić nije voleo da trenira. Sad ti nekome kažeš 'Jokić ne trenira', a on te pita – 'kako?'. Ali, jednostavno, čovek je takav. On je rođen da ti izmisli pas, da izmisli koš, da te uhvati na fintu...“, kaže Strahinja i dodaje:

"Zato je bila velika stvar što je došao u Megu, gde su se svi njemu posvetili. Milojević je bio veliki igrač i prepoznao je taj kvalitet. Radio je dosta sa njim jer su igrali istu poziciju. Forsirao ga je i to je urodilo plodom".

Opšte je poznata priča za Jokića i burek, odnosno rol-viršlu, ali i naravno koka-kolu.

"Bio sam prisutan u mnoštvu tih situacija. Ljudi ne bi poverovali, ali to je stvarno tako bilo. Priča za burek i koka-kolu je 100 odsto tačna. Jeo je i pre i posle treninga, kad stigne. Jedan trening, drugi trening, ti se umoriš i treba ti bilo šta. Daj u prvu pekaru i 'ćao".

U drugoj ABA ligi ima prosek od 16 poena i pet asistencija, i do sada je sakupio čak 260 indeksnih poena što je treći najbolji učinak u takmičenju, dok u Košarkaškoj ligi Srbije beleži 17 poena i 5,5 asistencija, odnosno 21,5 indeksnih poena u proseku.

Strahinja Jovanović je već sa 17 godina otišao u Ameriku, ali se brzo vratio u srpsku košarku, gde sada ponovo traži put ka vrhu.

(B92, Foto: KK Vršac)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track