TAKVIH OD 2.10 IMAMO KOLIKO HOĆEŠ! PEKOVIĆU, 'AJDE PALI! Kako je Zvezda napravila najveći PROMAŠAJ u svojoj istoriji i tako pomogla Partizanu da dobije jednog od najboljih centara ikada!
Foto: Profimedia

priča za sva vremena

TAKVIH OD 2.10 IMAMO KOLIKO HOĆEŠ! PEKOVIĆU, 'AJDE PALI! Kako je Zvezda napravila najveći PROMAŠAJ u svojoj istoriji i tako pomogla Partizanu da dobije jednog od najboljih centara ikada!

Košarka -

Prošlog leta je posle ko zna kog poziva prihvatio ponudu Partizana da bude koordinator mlađih selekcija, ali nije želeo na cedilu da ostavi svoj Radnički. Ostanak na Crvenom Krstu bio mu je jedan od osnovnih uslova da dođe u Humsku. Danas je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Žarko Vučurović angažovan i u Partizanu i u Radničkom.

Pedesetosmogodišnji Vučurović je za Sport Klub pričao o tome kako je došao do Nikole Pekovića i od njega napravio jednog od najboljih centara u Evropi.

Peković je kao 17-godišnjak 2003. godine bio na probi u Crvenoj zvezdi, ali nije prošao jer su u redovima aktuelnog srpskog šampiona procenili da takvih igrača kao što je on imaju na pretek.

foto: Profimedia

Osim Zvezde za njegove usluge je bio zainteresovan i Hemofarm, ali se tada mladi centar obreo u beogradskom Atlasu, pre svega zahvaljujući tadašnjem treneru Željku Vučuroviću.

- Imao sam interesantnu ekipu, ali nisam imao visokog igrača koji može da sve izniveliše. Tražio sam ga i dobijem informaciju da jedan mali iz Crne Gore treba da dođe na probu u Crvenu zvezdu i u Hemofarm. Ja sam pitao da li mogu da se napravim blesav, kao da ne znam to, i da izvedem "baj pas". Pozovem ga da dođe u goste u hotel "Putnik" da odradi sa mnom dva jutarnja i dva večernja treninga i posle neka ide u Zvezdu na probu ili gde je već naumio. Pristali su - rekao je Vučurović u intervjuu za Sport klub.

On je zatim objasnio kako je došlo do saradnje sa Pekovićem.

- Odradili smo treninge i odmah sam otišao u klub i kazao im da samo treba da se dogovore. Peković je otišao u Zvezdu na probu i, kako mi je pričao, trčali su na Kališu i on se vratio sutradan. Pitao sam ga zar ne ide u Hemofram, a on kaže: 'Ne'. Zvao je tatu da dođe, seli smo i dogovorili se. U Hemofarm nije ni otišao na probu, a u Zvezdi su rekli da imaju takvih od 2.10 koliko hoće i u tom momentu nisu prepoznali njegov talenat. Retkost je da se dete koje dođe iz unutrašnjosti istog momenta postavi na pravo mesto. Saigrači su ga u startu prihvatili kao ravnog sebi, a vrlo brzo i kao lidera i nosioca ekipe. On je juniorsku ligu odigrao izvanredno. Kada sam pričao ljudima o njemu, nisu mogli da veruju - naveo je Vučurović.

Peković je posle dve sezone u Atlasu 2005. godine prešao u Partizan i u prvom mandatu postao dvostruki regionalni i srpski šampion, da bi zatim ostvario transfer u Panatinaikos i Minesotu.

Kvota da će Vanja Marinković večeras protiv Albe ubaciti više od 3,5 trojki za Partizanje 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijalne igre na Partizan - Alba.

Kurir sport/Sport klub

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track