VELIKA DRAMA U MORAČI: Budućnost posle preokreta u finišu pobedila Cedevitu (VIDEO)
Foto: ABA liga

DERBI ABA LIGE

VELIKA DRAMA U MORAČI: Budućnost posle preokreta u finišu pobedila Cedevitu (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Budućnosti pobedili su Cedevitu u Podgorici u poslednjem meču, ujedno i derbiju 16. kola ABA lige - 80:78 (21:22, 19:20, 20:19, 20:17).

Time su se večerašnji rivali izjednačili na drugom mestu sa učinkom 11-4, odnosno pobedom više od četvrtoplasiranog Partizana.

Cedevita je imala dobijen meč, ali je šampion ABA lige serijom 12:0 u finišu uspeo da napravi preokret i zagrebačkom timu prekine niz od devet uzastopnih pobeda u regionalnom takmičenju.

Gosti su na četiri minuta do kraja vodili 76:68, ali je onda krenula serija ekipe Jasmina Repeše, koja je završena na ulasku u poslednji minut vođstvom Budućnosti od 80:76.

Kobs je pogodio dva bacanja i Cedevitu doveo na "minus dva", na drugoj strani Kol je promašio dva, doduše teška šuta za tri poena, pa je gostima ostao poslednji napad. Međutim, nisu ga iskoristili i "Morača" je počela da slavi još jednu veliku pobedu.

Podsetimo, Budućnost je pre samo nekoliko dana na istom mestu srušila šampiona Evrope Real, a sada i velikog konkurenta u ABA ligi.

Najbolji u ključnim trenucima bio je Koti Klark, što zbog ofanzivnih skokova, što zbog trojke pogođene za 77:76, a meč je završio sa deset poena, s tim da su njegov prezimenjak Erl sa 17, Kol sa 14 i Džekson sa 11 bili efikasniji, dok je Bitadze dao takođe deset.

Najefikasniji na utakmici bili su košarkaši Cedevite Pulen sa 25 poena i Kobs sa 18.

Cedevita u sledećem kolu dočekuje Crvenu zvezdu, dok Budućnost gostuje Olimpiji.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: ABA liga)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track