SRBIN KOŠARKAŠKA NADA VIJETNAMA: Marko je odlučan da zavlada NBA ligom, a u svojoj zemlji postaje OZBILJNA ZVEZDA! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

SRBIN KOŠARKAŠKA NADA VIJETNAMA: Marko je odlučan da zavlada NBA ligom, a u svojoj zemlji postaje OZBILJNA ZVEZDA! (VIDEO)

Košarka -

Marko Mladenović mladi je košarkaš o kom vijetnamski mediji izveštavaju kao novoj mladoj nadi. On je deo reprezentacije ove zemlje, i jedan je od najefikasnijih igrača.

Od oca Srbina i majke Vijetnamke, Marko koji je star 17 godina ima idealnu visinu (1,87m) a učestvovao je u kampovima u Singapuru i Americi, a eksperti procenjuju da bi njegova karijera mogla da bude izuzetna!

Košarkom se bavi od 2014. godine. Trenira u klubu “Sajgon hejt” sa našim trenerom Peđom Lukićem. Završio je košarkaški kurs u kampu Miloša Teodosića u Srbiji.

- Voleo bih da igram u NBA, ali znam da je do nje dug put. U Vijetnamu ne postoji liga mlađih kategorija, sve se svodi na međusobno takmičenje koledža odakle se regrutuju igrači u nacionalno prvenstvo. Igram "dvojku", beka šutera, radio sam dosta i unapredio šut. Ako i ne uspem da napravim veliku karijeru, voleo bih da ostanem u košarci, da je igram pored redovnog studiranja ili posla - govorio je nedavno za srpske medije.

Pogledajte prilog:

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track