TRENER RITASA ODUŠEVLJEN GROBARIMA: Evo šta je Adomaitis rekao o atmosferi u Pioniru
Foto: Starsport©

IZDRŽALI PRITISAK

TRENER RITASA ODUŠEVLJEN GROBARIMA: Evo šta je Adomaitis rekao o atmosferi u Pioniru

Košarka -

Trener košarkaša Ritasa Dainijus Adomaitis rekao je posle večerašnje utakmice da je srećan što je njegova ekipa uspela da pobedi Partizan u jednoj od najboljih košarkaških atmosfera u Evropi.

"Čestitam mojim igračima, jer su odradili sjajan posao u jednoj od najboljih atmosfera u Evropi. Navijačima takođe čestitam na atmosferi", rekao je Adomaitis novinarima posle pobede.

Ritas je sa 78:77 pobedio Partizan i tako zadržao šansu da se nadje u četvrtfinalu Evrokupa, dok su crno-beli eliminisani.

"Najvažnije je da smo kontrolisali ritam utakmice i skok... Kada smo imali oscilacije, Partizan je uspevao iz drugog i trećeg da postigne poene i bio u situaciju da preokrene rezultat. Najbitnija stvar je da smo uspeli da igramo u ovakvoj atmosferi, izdržali pritisak i zabeležili bitnu pobedu", rekao je Adomaitis.

Ritas je do pobede došao pogotkom Artjoma Parahovskog na 0,2 sekunde pre kraja, a Adomaitis je kazao da je za takve stvari nekada potrebna sreća.

"Mi smo imali dve izjednačene utakmice s Albom, a izgubili smo ih. Nekada morate da imate sreću u sportu. I u ovoj je bila potrebna sreća, sada je bila na našoj strani i jedan šut je odlučio pobednika. Mogao je i Partizan da pobedi", rekao je Adomaitis.

(Beta, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track