ZANIMLJIVO OBJAŠNJENJE PORAZA OD RITASA: Evo ko je od košarkaša Partizana preuzeo odgovornost za neuspeh
Foto: Starsport©

SVI U ŠOKU

ZANIMLJIVO OBJAŠNJENJE PORAZA OD RITASA: Evo ko je od košarkaša Partizana preuzeo odgovornost za neuspeh

Košarka -

Košarkaš Partizana Džok Lendejl rekao je danas da se njegova ekipa borila protiv Ritasa u Evrokupu, ali da su zbog nedostatka komunikacije u poslednjim sekundama napravili grešku i ispustili pobedu.

"Borili smo se, ali smo imali dosta grešaka, primili smo 30 poena u prvoj četvrtini i bili smo u poziciji u kojoj nismo hteli. Borili smo se, došli do jednog poena razlike, uprskali smo. Ja preuzimam odgovornost za poslednji napad, to je moja greška, ali mogli smo da uradimo dosta stvari u ostatku utakmice", rekao je Lendejl.

Partizan je u hali "Aleksandar Nikolić" u okviru petog kola Grupe E TOP 16 faze Evrokupa izgubio od Ritasa sa 77:78.

Lendejl je imao zanimljivu opservaciju govoreći da je nedostatak komunikacije u završnici doveo do poraza.

"U poslednjim sekundama bio je nedostatak komunikacije, moja je greška", kazao je Lendejl.

Vanja Marinković ocenio je da je prvo poluvreme odlučilo pobednika ove utakmice.

"Uspeli smo da se vratimo posle deset poena zaostatka i to je dobra stvar, ali dozvolili smo im previše šuteva, pogotovo u prvom poluvremenu", rekao je Marinković.

Marinković je rekao i da se ekipa sada mora fokusirati na Jadransku ligu.

"Mnogo je bolji osećaj nego prošle godine kada smo ispali sa samo jednom pobedom u regularnom delu. Ovo je veliki uspeh za našu ekipu, mogli smo da napravimo i korak dalje, ali nismo uspeli. Sledeći cilj nam je ABA liga, ali i u Berlinu ćemo igrati maksimalno, svaku utakmicu ćemo iskoristiti za uigravanje", kazao je Marinković.

On je dodao da je ključ utakmice prva deonica u kojoj su crno-beli primili 30 poena.

"Moramo da se dignemo kako znamo i umemo. Mnogo su nam ove utakmice značile, promenili smo tri trenera do sada, ali imali smo dobre partije od kada je došao Andrea (Trinkijeri). Ne mislim da su poslednji šutevi u Montekarlu i večeras ovde rešili bilo šta, trebali smo mnogo ranije da završimo ovo. Jeste bilo loša komunikacija, ali nije to ključ ove utakmice, ključ su 30 primljenih poena u prvoj "etvrtini", rekao je Marinković.

(Beta, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track