PREVARA VEKA! SLAVNI KOŠARKAŠ OPLJAČKAN: Kukoč ojađen za milione evra!
Foto: Profimedia

Šokantno

PREVARA VEKA! SLAVNI KOŠARKAŠ OPLJAČKAN: Kukoč ojađen za milione evra!

Košarka -

Kakva prevara! Petorica poznatih košarkaša naseli su na priču jednog Italijana i to ih je koštalo desetine miliona evra! Za sada je poznato da su dvojica od njih Toni Kukoč i Raša Nesterović. Oni su ojađeni za neverovatnih12 miliona evra!

Paolo Banfi je ugledni italijanski finansijski savetnik uz pomoć kojeg od jednog evra pravite tri. Al', za malo. Galantan, Italijan, živi na "visokoj nozi", ima fantastičnu priču - tako izgleda. Istina je, ipak, surova. Reč je o klasičnom prevarantu u lepom odelu, do koga je i došao, tako što je pljačkao lakoverne klijente.

Ukratko - Banfi je upoznao Kukoča u Italiji. Čak su mu i prijatelji preporučili Paola kao dobrog finansijskog savetnika. Toni je otišao u Čikago gde je zaradio lepu sumu novca, a Banfi mu je predložio da novac prebaci u banku BSI u Luganu "kako bi mogao da obavlja određene finansijske transakcije". Potom, je Kukoč uzeo 2004. godine kredit za izgradnju elitnog hotela u luksuznom odmaralištu Sent Moric.

Godine su prolazile, ali izgradnja hotela nije mrdala sa početne tačke. Ispostavilo se da je Italijan skidao novac sa Kukočevog računa za lične potrebe i bogaćenje! Mnogi detalji iz slučaja za sada se drže u tajnosti jer je u toku proces pred sudom u Luganu protiv Banfija.

- On je ovih dana dao iskaza, nisam upoznat šta je rekao, ali uveren sam da će mi na kraju biti vraćen novac. Naneta mi je velika šteta. Na sreću, moja porodica i ja nismo egzistencijalno ugroženi, ali s obzirom da sam novac zaradio krvavo, nemam nameru da odustanem od borbe - izjavio je Kukoč kojem je pokradeno oko sedam miliona franaka.

Slično je prošao i Raša Nesterović, legendarni slovenački as koji je upoznao Italijana dok je igrao za Beneton. Procenjuje se je on ostao kratak za osam miliona franaka!

Inače, Banfi je zbog brojnih pronevera već bio gotovo godinu dana u zatvoru...

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track