TOMIĆ PRED UNIKAHU: Veoma je važno da se oprostimo pobedom zbog samopouzdanja!
Foto: Starsport©

Evrokup

TOMIĆ PRED UNIKAHU: Veoma je važno da se oprostimo pobedom zbog samopouzdanja!

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da je izuzetno važno da se ekipa od Evrokupa oprosti pobedom zbog atmosfere i samopouzdanja.

"Izgubili smo šansu da prodjemo dalje iako smo imali mogućnosti da to promenimo i gubili utakmice u tesnim zavšrnicama. Žao nam je zbog toga. Za klub, navijače i sve nas je izuzetno važno da se oprostimo pobedom jer se kroz pobede gradi atmosfera i samopouzdanje koje će biti potrebno za sve ono što nam sledi u narednom periodu", rekao je Tomić.

Zvezda je ostala bez šanse za plasman dalje u Evrokupu, a u poslednjem kolu Top 16 faze dočekaće špansku Malagu.

"Još jedan meč na domaćem terenu nakon pobede u ABA ligi koja je usledila posle serije teških gostovanja koje smo imali iza sebe. Bez obzira na to što je Malaga obezbedila plasman, sigurno da će doći sa ozbiljnim pristupom i velikom željom da pobede. Znamo šta možemo da očekujemo od njih, a cilj nam je da odigramo bolju utakmicu nego u Malagi i da damo sve od sebe da ostvarimo pobedu iz razloga koje sam već naveo", kazao je Tomić.

Unikaha već zna da će u četvrtfinalu na Albu, Crvena zvezda posle četiri poraza želi da se pobedom oprosti od Evrokupa – vredna je kvote 2,15. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Crvena zvezda – Unikaha.

On neće moći da računa na kapitena Branka Lazića, dok će svi ostali biti na raspolaganju.

Košarkaš crveno-belih Dušan Ristić rekao je da je utakmica veoma važna bez obzira na to što nema rezultatski značaj.

"Imamo priliku da se oprostimo od Evrokupa da eventualnom pobedom i daćemo sve od sebe da tako bude. Veoma brzo nas očekuje Kup, borba za drugi trofej i to je odlična šansa za nas da se na najbolji način pripremimo. Odličan su tim, dobili su prethodnog vikenda Real Madrid i to najbolje dokazuje kakav kvalitet imaju", rekao je Ristić.

Centar Zvezde je kazao da je neprijatan osećaj prisećati se poraza u Evrokupu.

"Imali smo nekoliko utakmica gde smo možda donosili lošije odluke u završnici, a da nismo bili bismo u Top 8", kazao je on.

Ristić je, ipak, istakao da je "kasno za žaljenje".

"Kasno je za žaljenje, izvući ćemo pouke jer upravo sada dolaze meseci koji će odlučiti o trofejima. Možemo samo da pretvorimo u pozitivno u narednom periodu i da kroz veliki rad ispravimo greške. Evrokup se za nas završava, ali sledi kao što sam rekao borba za trofeje. Prvo Kup Radivoja Koraća, a nije ni daleko početak plejofa ABA lige", rekao je Ristić.

Utakmica izmejdu Zvezde i Malage igraće se u utorak od 18.15 u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track