NEMAM NIKAKVU DILEMU DA SRBIJA UZIMA MEDALJU: Marković optimističan pred Mundobasket, a otkriva da li će igrati
Foto: Starsport©

veliki optimista

NEMAM NIKAKVU DILEMU DA SRBIJA UZIMA MEDALJU: Marković optimističan pred Mundobasket, a otkriva da li će igrati

Košarka -

Košarkaš ruskog Himkija Stefan Marković uveren je da će se reprezentacija Srbije okititi medaljom na Svetkom prvenstvu u Kini ovoga leta, ali da ga jedino brine na koje snage će selektor Aleksandar Đorđević moći da računa

Marković nije siguran koji će se igrači odazvati Đorđeviću kada se bude pravio spisak za ono što sledi u Kini.

- Mislim da Srbija može do medalje. Tačnije rečeno nemam nikakvu dilemu. Ali, ono što je problematično i što me muči kao i sve koji vole košarku i Srbiju je pitanje u kom sastavu će državni tim krenuti na svetski šampionat. Ako budemo kompletni, ako nas mimoiđu povrede, uz malo dozu sreće koja je neophodan faktor na putu ka cilju, mislim da Srbija spada u grupu glavnih favorita za osvajanje jedne od medalja - naveo je Marković u intervjuu za Sport klub.

Ako ima dilemu ko će od igrača predstavljati Srbiju, siguran je da se među njima neće naći ni njegovo ime, tačnije odluka da se posle Olimpijskih igara 2016. povuče iz državnog tima neće biti promenjena.

- Tokom karijere sam nebrojano puta pokazao koliko volim i cenim dres sa državnim grbom. Ali, ozbiljan sam čovek i ako sam posle Olimpijskih igara rekao da je definitvno kraj, onda je to tako. Momcima naravno želim sve najbolje i Stefan Marković će biti jedan od najvećih navijača državnog tima na Svetskom prvenstvu, isto kao što je bio i na minulom Evropskom šampionatu - rekao je Marković.

Iskusni plejmejker sa reprezentacijom Srbije ima tri srebrne medalje na tri najjača takmičenja (Evropsko prvenstvo, Mundobasket, Olimpijske igre).

Kurir sport/Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track