PARTIZAN SRUŠIO ŠAMPIONA U PAKLU PIONIRA: Crno-beli pobedili Budućnost i skočili na treće mesto (KURIR TV)
Foto: Starsport©

ABA LIGA

PARTIZAN SRUŠIO ŠAMPIONA U PAKLU PIONIRA: Crno-beli pobedili Budućnost i skočili na treće mesto (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su podgotičku Budućnost (76:67) u derbi meču 19. kola regionalne ABA lige

1 / 32 Foto: Starsport©

Izabranici trenera Andree Trinkijerija ostvarili su veliki trijumf protiv šampiona regionalnog šampiona jer sada imaju bolji međusobni skor sa timom Jasmina Repeše.

Crno-beli poraženi su u Podgorici sa 75:71, dok su u Beogradu slavili sa (76:67) i ako se bude gledao međusobni skor Partizan će biti u prednosti.

Domaći košarkaši odigrali su fenomenalnu odbranu, imali su sjajnu energiju na oba kraja terena i na kraju su došli do 13. pobede, isto koliko ima i Budućnost.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džok Lendejl sa 23 poena, Nikola Janković je postigao 12, dok je Aleks Renfro ubacio 10 i imao 11 asistencija.

Kod gostiju Edvin Džekson je postigao 19, Kol je ubacio 14, ali je imao očajan šut iz igre (4/14).

Četvrta četvrtina

40. minut 76:67 - Partizan je ne samo pobedio, već je to uradio sa više od pet poena razlike, što znači da u odnosu na Budućnost ima prednost

39. minut 71:62 - Partizan je pred važnom pobedom

37. minut 65:57 - Druga trojka Pejdža, vrlo važna za Partizan

35. minut 62:57 - Trojka Edvina Džeksona

33. minut 57:48 - Brutalno zakucavanje Bandže Sija

Četvrta četvrtina

30. minut 55:44 - Trojka Lendejla njegov 21 poen

29. minut 51:42 - Budućnost brzo postiže 4 poena

28. minut 51:38 - Partizan ima do sada maksimalnih plus 13

26. minut 46:38 - Partizan je mnogo energičniji, dok Budućnost za sada nema nijednog igrača sa 10 i više poena

21. minut 34:31 - Lep ulaz Renfroa

Treća čertvrtina

20. minut 32:31 - Izgubljene lopte koštale su Partizan veđeg vođstva posle 20. minuta

20. minut 32:30 - Trener Partizana Andrea Trinkijeri dobio je tehničku grešku 5 sekundi pre poluvremena

18. minut 32:24 - Partizanova odbrana tera goste na teške šuteve, posle čega domaći tim

15. minut 27:17 - Partizan je na plus 10 posle nesportske lične greške

12. minut 18:17 - Budućnost prilazi

Druga četvrtina

10. minut 17:12 - Partizan je odigrao gotovo perfektno prvih sedam minuta, vodio 15:4, posle čega je Budućnost ulaskom Džeksona stegla odbranu i došla do svega minus pet

9. minut 15:9 - partizan je imao 11 poena prednosti, a posle mini serije i Podgoričana koji su pojačali odbranu Trinkijeri je zatražio minut odmora

6. minut - Budućnost je ubacila samo 4 poenaza šest minuta igre, uz to i Bitadze ima problem sa nogom posle jednog doskoka

3. minut 7:2 - Partizan je bolje počeo meč i na startu imao pet poena prednosti

Prva četvrtina

U prvom meču ligaškog dela u Podgorici domaćin je slavio sa 75:71.

Osim toga, raspored u poslednja tri kola ide naruku Budućnosti, koja dočekuje Zadar i Cibonu, a gost je Mega Bemaksa. Posle duela sa jadranskim šampionom, Partizan će igrati sa Crvenom zvezdom pred njenim navijačima, potom će ugostiti Igokeu i na kraju se sastati sa FMP u Železniku.

- Očekuje nas utakmica protiv evroligaša, veoma kvalitetne ekipe koja ima ambiciju da i sledeće sezone igra u najjačem evropskom takmičenju - najavljuje okršaj sa prvakom trener crno-belih Andrea Trinkijeri. - Znamo da će nam biti teško, znamo da moramo da se borimo za svaku loptu i znamo da ćemo svaki poen morati krvavo da zaradimo. Odbrana, napad, detalji, vrhunska koncentracija... sve će biti od ogromne važnosti, ali ništa od toga nije važnije od velikog srca i čvrstog karaktera.

Podgoričanima je potrebna pobeda kako bi ostali u trci sa Cedevitom za drugo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa. Zagrepčani imaju bolji skor u međusobnim susretima, tako da je timu trenera Jasmina Repeše neophodno da u poslednja četiri kola ostvari trijumf više od Cedevite.

I crno-beli imaju računicu za uspon na drugu poziciju, koja nije sasvim realna zbog lošijeg odnosa u mečevima sa zagrebačkim timom i pobede manje uoči ovog kola. Da bi mogli da razmišljaju o tome, uslov je trijumf nad Podgoričanima.

- Budućnost je tim koji čini veliki broj veoma talentovanih i iskusnih pojedinaca - kaže bek Vanja Marinković, zamenik kapitena u ekipi Partizana. - Promenili su dosta toga od početka sezone i kako utakmice prolaze igraju sve bolje. U našoj igri ne sme da bude praznog hoda, jer će svaki taj trenutak Budućnost umeti da kazni. Samo ako budemo na maksimumu možemo da se nadamo pobedi.

Trener Budućnosti Jasmin Repeša je rekao:

- Igramo protiv ekipe koja je u dobrom stanju. Takođe, čeka nas atmosfera koja će biti naglašeno domaćinska, i to posle poraza u Evroligi koji nismo želeli. Biće nam potrebno mnogo više koncentracije nego u prethodnom meču protiv Himkija. Treba nam da odigramo dobru utakmicu, moramo da damo sve od sebe kako bismo pobedili Partizan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track