Najnovije vesti

TRINKIJERI POSLE BUDUĆNOSTI: O štoperima, glavi, slonovskom pamćenju...
Foto: Starsport©

zadovoljan

TRINKIJERI POSLE BUDUĆNOSTI: O štoperima, glavi, slonovskom pamćenju...

Košarka

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri bio je zadovoljan posle pobede nad Budućnosti (76:67) u derbiju 19, kola regionalne ABA lige.

"Čestitam igračima na velikoj borbi. Bez dva važna igrača (Zagorac i Nikolić) igrali smo tvrdo, borili smo se, dobili evroligaša. Bila je napeta, teška utakmica. Mi smo igrali kao tim i na kraju smo dobili veliku utakmicu kod kuće. To nam je malo falilo", rekao je Trinkijeri.

Upitan za promene u timu, u igri, on je istakao:

"Iskreno, samo sam želeo da moja ekipa ne igra preplašeno. Fale nam dva važna igrača, kompletno se poremetila rotacija u bekovima, ali neki put se desi da se te stvari pretvore u energiju, želju, strast i ja sam samo želeo da ekipa igra bez straha. Sa greškama, 20 izgubljenih lopti – ajoj, nikad nećemo sazreti - sa 20 izgubljenih lopti i 25 asistencija, igrali smo čvrstu utakmicu. Malo smo promenili neke stvari, malo rotaciju, malo spejsing. Imao sam dva treninga na kojima smo mogli to da radimo, ali mislim da se promenila glava, igrali su sa publikom bez pritiska", rekao je Trinkijeri.

Nikola Janković je odigrao odlično, a Trinkijeri nije mogao da kaže da li je ovo njegova najbolja utakmica do sada?

"Ne znam, jer ja sam kao slon, pamtim samo loše utakmice, ne dobre. Bio je čvrst u odbrani i napadu, ima prostora da bude bolji", kaže trener.

Amar Gegić je bio džoker, pogotovo u odbrani...

"Za Amara su dobar posao napravili moji pomoćnici Aco i Vlado. Prve tri akcije je zabrljao sve, tražio sam nož, pištolj iza klupe, oni su me zaustavili. Nekada moraš prvi put pružiti podršku i onda da dobiješ nešto", kazao je Trinkijeri kroz smeh.

On je priznao da je odbrana bila konstantna, osim sedam-osam puta, a onda je rekao da je posao trenera da "izmišlja igrače".

"Znate kako ide: ovaj ne može, ovaj ne može, izmisliš igrača, to je posao trenera. Što se tiče odbrane, ako se razumete u fudbal, u fudbalu imaš štopera: Nesta, Maldini, Barezi…on je naš štoper", rekao je Trinkijeri i na  opasku novinara prilikom nabrajanja štopera "Rajkard", trener se uhvatio za glavu i rekao: 

"Ajoj! Pa nemaš pojma o fudbalu! Zvanično!"

Kurir sport 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...