ZBOG DŽORDANA SAM SE UMALO UPIŠKIO! JOKIĆ JE PRAVIO BUDALU OD MENE! Legendarni Ratko Varda otkrio najzanimljivije detalje iz svoje bogate košarkaške karijere!
Foto: Profimedia/Dragan Kadić

sjajna priča

ZBOG DŽORDANA SAM SE UMALO UPIŠKIO! JOKIĆ JE PRAVIO BUDALU OD MENE! Legendarni Ratko Varda otkrio najzanimljivije detalje iz svoje bogate košarkaške karijere!

Košarka -

Legendarni srpski košarkaš Ratko Varda otkrio je zanimljive anegdote iz svoje izuzetno bogate karijere.

Varda je u velikom intervjuu za "Espreso" otkrio kako se osećao kada je prvi put na treningu ugledao najboljeg svih vremena - Majkla Džordana.

"Kada sam otišao na prvi trening trening u Vašington, a ispred vas trenira najbolji svih vremena... I vi gledate kao tenisku lopticu pratite očima šta on radi s jednog na drugi kraj terena. To je bila jedna od tih situacija gde sam od sreće mogao da se upiškim. Svi su govorili da je Džordan prema saigračima jako loš, ali prema meni nije bio takav. Bio je uvek korektan i par puta je ulazio u priču o nekim stvarima, poredio je Evropljane po oblačenju, pa je mene stalno upoređivao s Kukočem, kako mi nosimo usko. A sad svi oni nose uske stvari, a tad je bilo što šire, što šljempavije. Meni je ostalo u lepom sećanju, jer ste pre svega imali prilike da sedite s Džordanom. I glupo vam je da se slikate, ja nemam nijednu fotku s njim", otkrio je Varda.

Sjajni centar je ispričao i jednu zinimljivost vezanu za Džordanove patike.

"On kako odradi jedan trening tako se te patike zapakuju i idu verovatno da se prodaju, jer ih je nosio Džordan. Znate, svi igrači imaju u ormariću po 3-4 para patika, a kod njega brdo celo."

Imao je Varda i zanimljivo iskustvo sa novom NBA zvezdom - Nikolom Jokićem.

"Kada sam došao u Megu, na prvih nekoliko treninga gledaš klinca Jokića i vidiš da se on zeza, igra se sa vama, pravi budalu od vas, da izvinete. Odmah sam rekao Dekiju (Dejan Milojević) 'Slušaj ne ide da me pod stare dane neko zeza, bolje da ne igram'", a on mi kaže: "'Alo ludi, polako, tek si odradio par treninga, videćemo". I ta sezona s klincima mi je bila jedna od lepših, jer neko vam da da vi pokušate da im budete kao neki stariji brat, da im govorite na treningu ili utakmicama šta da rade."

Kurir sport/Espreso

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track