ŠOU BARSE I REALA SE JOŠ PREPRIČAVA: Kari Pešić totalni kralj najluđeg finala ikada! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen/Twitter

Počasti za SRBINA

ŠOU BARSE I REALA SE JOŠ PREPRIČAVA: Kari Pešić totalni kralj najluđeg finala ikada! (VIDEO)

Košarka -

Svetislav Pešić drugi put zaredom Barseloni doneo trofej u Kupu Španije, i to u dvorani ljutog rivala

Barselona slavi Svetislava Pešića jer je drugi put za poslednjih godinu dana doneo Kup španskog kralja sjajnim vođenjem "blaugrane" tokom celog turnira, a posebno u poslednjih pola minuta odlučujućeg produžetka finala sa Realom u Madridu.

foto: EPA / Tolgo Bozoglu

Kakvi su se obrti izdešavali u 30 sekundi, pa to košarkaški svet dugo nije mogao nigde da vidi. U epilogu meča realovci su, ljuti na sudijsku trojku, zapretili svojim istupanjem iz ACB lige, ali su zaboravili da su im isti ljudi ulili nadu u osvajanje trofeja ne dosudivši očigledan faul nad Singltonom u pretposlednjem napadu Barselone.

Nakon svega, veliki srpski stručnjak pokušao je da stavi košarku i igrače u prvi plan, a ne sudije.

- Ajde da pričamo o košarci. Ovo je bilo finale, poseban meč velike tradicije. Igrala su dva velika kluba, a sudije su donosile svoje odluke, kao što su to radili igrači i kolega Pablo Laso i ja. Bilo je i previše emocija i nekih loših poteza koje u normalnim okolnostima ne bismo činili. Mi smo pobedili, ali nismo igrali najbolje što možemo. Ispred nas je još mnogo mečeva - rekao je Pešić.

Podsećanje na minus 17 njegove ekipe posle tri četvrtine utakmice, Pešića je inspirisalo na još jednu trenersku mudrost.

- Posao trenera je da pomogne ekipi. Ako je sve manje ili više normalno, nešto igrači promene, nešto se izmeni napadom ili odbranom. Igranje u Madridu je veoma komplikovano za druge, a mi smo u trećoj četvrtini naišli na njihovu jaku odbranu, koja nam je narušila organizaciju igre. Znao sam da je Real bolji od nas, ali nisu za 15 poena. Bez odbrane i skoka ne možeš imati loptu u rukama. Moj savet je bio da igramo normalno, a imali smo i sreće i vere u uspeh.

Ma, kakav Jasikevičijus?!

Predsednik Barselone Žozep Marija Bartomeu potvrdio je da će njegovu ekipu i narednu sezonu predvoditi iskusni srpski stručnjak, iako su na njegovom mestu mnogi očekivali Šarunasa Jasikevičijusa.

foto: Profimedia

- Jasikevičijus neće doći, jer imamo Pešića, koji dobro radi. Kad je došao, odmah je osvojio Kup i vratio samopouzdanje igračima, mada to niko nije očekivao prošle godine. Sada želimo da osvojimo Evroligu, a sledeće godine potpisaćemo sa igračima koji će da podignu tim na viši nivo - rekao je Bartomeu.

Tri poljupca od Hrvata Ante

foto: Printscreen

Junak pobede Anto Tomić je za Pešića jedan od najboljih centara na kontinentu u poslednjih deset godina. - On nije atleta, nije "ubica", ali ima inteligenciju na visokom nivou koju ne koristi samo za napad. Bez njega bismo organizaciono bili na nižem nivou, jer on je jedan od najboljih centara Evrope u poslednjih deset godina.

Pešić i Tomić postali su hit na društvenim mrežama jer je i kamera zabeležila njihovu proslavu na parketu i trenutak kada Hrvat pita Srbina posle drugog poljupca da li će se dogoditi i treći - po srpski!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track