KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE

UŽIČANI OD GOTOVOG NAPRAVILI VERESIJU: Košarkaši Slobode izgubili od Tamiša posle velikog preokreta (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Slobode poraženi su u Užicu od Tamiša 88:95.

Utakmicu je pratilo oko 800 gledalaca.

Domaćin je počeo mnogo bolje a raspoloženi Markus Lovet Junir je bio nerešiva enigma za Pančevce. Šta god je zamislio Markus je sproveo u delo. Šut za dva, šut za tri, asistencija. I činilo se da će Sloboda lako doći do nove pobede, ali nije bilo tako. Domaćin je konstantno bio u vođstvu koje iz napada u napad bivalo sve veće, a posle trojke Markusa Loveta išlo je na maksimalnih +13 - 26:13.

foto: privatna arhiva

Gosti nisu ništa igrali u odbrani što govori i broj primljenih poena u prvoj deonici - 34. U napadu su forsirali šut za tri poena i od 22, koliko su postigli za 10 minuta igre 15 je bilo van linije 6.75.

Drugi period igre drastično drugačiji u odnosu na prvi, mada na početku nije tako izgledalo. Sloboda preko Marića i Simića ide na maksimalnih +16 (38:22), dok se na drugoj strani dva puta upisao Knežević. Smiljanić trojkom smanjuje prednost Slobode ispod deset razlike, 38:29, a lošim rešenjima u napadu Sloboda dopušta gostima da se približe na samo minus šest. Usledio je period igre bez postignutog poena ispod oba koša, a sve to prekida Simić sa "2+1" za 43:34. Rastrzana igra obe ekipe, sa malim brojem poena, ali za Slobodu ipak dovoljno da bi na veliki odmor otišla sa +14 (50:36).

foto: privatna arhiva

Drugo poluvreme donosi neshvatljivo lošu igru domaće ekipe. Tamiš treću četvrtinu otvara mini serijom 7:0 i time je prepolovio vođstvo Slobode, a Lučić reaguje tajm-autom i nakon toga se igralo poen za poen. Nije Sloboda bila sjajna u napadu što gosti koriste i dolaze na -8 (58:50), mada su realno mogli i do boljeg rezultata da su u dovoljnoj meri koristili očajnu organizaciju u napadu domaće ekipe koja je u ovoj deonici postigla samo 13 poena. Na isteku treće četvrtine Mitrović pogađa za tri poena i smanjuje deficit svoje ekipe na -4, 63:59. Sa dva očajna napada Sloboda dovodi Tamiš na -2, Paunović sa linije slobodnih bacanja vraća +4, a posle greške Jereminova iz kontranapada Sloboda ide na +6. Čudnom trojkom Jereminova sa skoro pola terena o tablu na isteku napada i Kneževića u narednom napadu Tamiš je došao na -1, a posle solo prodora Smiljanića Tamiš prvi put vodi, 72:71.

Konfuziju u redovima Slobode koristi Ilkić koji trojkom povećava prednost svoje ekipe na 75:71. Nije pomogao ni tajm-aut Lučića jer je njegova ekipa imala neverovatan pad koncentracije što strpljivi Pančevci izuzetno vešto koriste i na 3.35 do kraja imaju prednost od +12, 71:83.

Na 1.39 do kraja Trajković krade loptu i daje koliko toliko nadu Slobodi da može da se vrati u igru jer je u tom trenutku bilo 78:85. Jovičić traži tajm-aut iz kog njegova ekipa preko Mitrović pogađa za tri poena, a potom mu Belošević svira tehničku grešku. Markus pogađa slobodno bacanje ali zato žuri u ekstra napadu, kada šutira za tri poena i ne pogađa ni konstrukciju koša.

foto: privatna arhiva

Realno do kraja nije bilo šanse da konfuzna Sloboda uradi nešto više i Tamiš nosi pobedu iz Velikog parka rezultatom 95:88.

Bila je ovo najlošije izdanje Slobode u ovom prvenstvu i dobro je da se dogodila u ovom trenutku.

I pored najlošije partije koju je pružio od kada je stigao u Slobodu Markus Lovet Jr je postigao 19 poena koliko je dao i Simić. Dvocifreni su bili Marić i Hristov sa po 12 a 10 je ubacio Kadiri. Kod tamiša je najefikasniji bio Smiljanić sa 20 koševa, tri manje je ubacio Ilkić dok je Knežević imao skor od 15 postignutih koševa. Tornjaski je dao 11 a Mitrović 10 poena.

Već u petak Sloboda putuje u Novi Sad gde je dočekuje domaća Vojvodina.

(KLS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track