VUJOŠEVIĆ POHVALIO OSTOJU MIJAILOVIĆA I PROZVAO NEBOJŠU ČOVIĆA: Zašto se ćutalo dve godine? Što se išlo na ručkove? (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić

bez dlake na jeziku

VUJOŠEVIĆ POHVALIO OSTOJU MIJAILOVIĆA I PROZVAO NEBOJŠU ČOVIĆA: Zašto se ćutalo dve godine? Što se išlo na ručkove? (VIDEO)

Košarka -

Najtrofejnuiji košarkaški trener u istoriji Partizna Duško Vujošević, još jednom se osvrnuo na nedavno finale Kupa radivoja Koraća u kom je Partizan posle velike drame, faula Bilija Berona i slobodnih bacanja Džoka Lendejla 0,2 sekunde pre kraja savladao Crvenu zvezdu 76:74.

„Iskreno, kada sam video ko će biti sudija, iznervirao sam se jer sam očekivao da će Zvezda imati pomoć arbitara. Međutim, tokom utakmice nije bilo tendencije, bilo je grešaka, ali ne i tendencije. Možemo sad da pravimo čas anatomije, da je bio faul u napadu Partizanovog plejmejkera, ali i kada je pre toga Zvezdin šuter dao trojku, da je bio faul u bloku nad Marinkovićem. I tu je bilo isto elemenata za faul u napadu. Kod poslednjeg koša, faul je nesporan. Ranije je to moglo da se ne svira, ali sada kada postoji tehnologija koju sudije mogu da koriste u procenu puno bi bilo napraviti takvu grešku i ne suditi odlučujući faul”, rekao je Vujošević.

Nebojša Čović je posle finala u Nišu otvorio front prema Košarkaškom savezu Srbije.

"Što se tiče lože, ne znam ko je trebalo da sedi iz Zvezde u loži. Možda Dabić... Da ne pominjem Moku Slavnića, ne znam da li bi on hteo, nešto je ljut… Prangija Mitrović možda… Ali stvaranje nekih priča o zaverama… Ne želim da se vraćam na neke ranije utakmice kada sam ja vodio Paritizan, kada nam je dva puta delegiran sudija Radović u polufinalu ABA lige i na neke druge utakmice. Čak i da je utakmica ukradena, a nije, ne bi bila ni prva ni poslednja koja je tako rešena. Ova utakmica je čisto dobijena i ja čestitam treneru i igračima Partizana."

Vujošević je nastavio:

„Nema Košarkaški savez nikakvih uticaja. Ako je predsednik Saveza postavljen mimo statuta, zašto se čekalo dve godine da se to kaže? Što se išlo sa njim na ručkove? Nego tek sad, kad se izgubila utakmica na ovakvav način... Bilo je grešaka, ali apsolutno nije bilo tendencija. Da je bilo, utakmica se ne bi završila na pola koša. Ipak oni imaju dovoljno diplomatije, pameti i znanja sudijskog da, ako hoće da neko dobije utakmicu, da je dobije 12 razlike. Ne treba to isticati u prvom planu. Ako nema normalnog poraza, nema ni normalnog sporta. Ne može se praviti pritisak. Da se ne vraćam sad na igre da li će se doći ili ne na plej-of iz predgrađa, na presvlačenje u autobusu i slično. To je više nepotrebno”, poručio je Vujošević.

Za kraj, uputio je i čestitke treneru Partizana, igračima i predsedniku kluba Ostoji Mijailoviću.

„Partizan je čisto pobedio, na tome im od srca čestitam. Čestitam treneru, igračima i predsedniku kluba, koji je doneo jako puno toga pozitivnog i obezbedio ekstra uslove. Mi smo putovali "dajcom" do Zadra, a oni idu čarterom. U ovakvoj situaciji obezbediti dobra putovanja, daje prednost i mogućnost da se dobro trenira. Zadovoljan sam kako se Partizan vraća na mesto koje zaslužuje”, zaključio je legendarni srpski trener.

Kurir sport / SOS kanal

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track