FENER UPISAO DVADESETI TRIJUMF: Gudurić i Kalinić odlični, Budućnost poražena od Žalgirisa u Kaunasu, Fedor Žugić u istoriji!
Foto: Profmedia

ervroliga

FENER UPISAO DVADESETI TRIJUMF: Gudurić i Kalinić odlični, Budućnost poražena od Žalgirisa u Kaunasu, Fedor Žugić u istoriji!

Košarka -

Košarkaši Budućnosti izgubili su u Litvaniji od ekipe Žalgirisa 84:76 (20:18, 19:18, 21:26, 24:14), u 23. kolu Evrolige.

Naraspoloženiji u redovima domaće ekipe bio je Brendon Dejvis sa 21 poenom i osam skokova, dok je Noris Kol bio na visini zadatka u ekipi Budućnosti sa 26 postignutih koševa, ali ni to nije pomoglo Crnogorcima da izbegnu poraz.

Ova utakmica ostaće upisana u almanahe najjačeg evropskog takmičenje i po momentu koji se dogodio četrdesetak sekundi pre kraja. Baš tada u igru je ušao Fedor Žugić. Reč je o dečaku iz Budućnosti koji je tako postao najmlađi igrač u istoriji koji je zaigrao na jednom meču Evrolige. Zauvek je zapisamo u momentu debija Žugić je imao 15 godina i 157 dana.

Žalgiris se nalazi na 12. poziciji sa skorom 9-14, dok je Budućnost 15. sa šest pobeda i 17 poraza.

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Darušafaku sa 97:75, a srpski košarkaši Marko Gudurić i Nikola Kalinić odigrali su sjajne partije i bili su među najefikasnijim igračima na terenu.

Gudurić je na terenu proveo 23 minuta i meč je završio sa učinkom od 16 poena, pet asistencija i pet skokova, dok je Kalinić za minut manje ubacio 15 poena, a uz to je imao tri uspešna dodavanja i tri ukradene lopte.

Uz Kalinića i Gudurića odličan meč odigrao je i Bobi Dikson koji je postigao 16 poena.

U poraženom sastavu Majkl Erik je ubacio 14, dok je Žanis Peinars dodao jedan manje.

Fener ima skor od 20 pobeda i tri poraza, dok Darušafaka ima "sličan" skor, tri pobede i dvadeset poraza.

Kurur sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track