POSLE DRAME I PORAZA OD LETONIJE: Crna Gora na Mundobasketu u Kini (VIDEO)
Foto: Fiba.com

KVALIFIKACIJE ZA SVETASKO PRVENSTVO

POSLE DRAME I PORAZA OD LETONIJE: Crna Gora na Mundobasketu u Kini (VIDEO)

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Crne Gore plasirala se na Svetsko prvenstvo, koje će se od 31. avgusta do 15. septembra igrati u Kini.

Crnogorci su u poslednjem meču izgubili u Podgorici od Letonije 80:74, ali su zbog pobede u Letoniji (84:75) prošli dalje i postali 12. evropska reprezentacija koja će igrati na Svetskom kupu.

Pred ulazak u poslednji minut Strelnieks je promašio slobodno bacanje, Todorović je na drugoj strani poentirao posle promašaja, a zatim je Tima napravio faul u napadu, pa je ostalo sedam poena prednosti za Letonce.

Aleksa Popović je preuzeo odgovornost i pogodio trojku na 30 sekundi do kraja, dok je Dairis Bertans iznudio tri slobodna bacanja. Pogodio je sva tri, pa se sa +7 za goste ušlo u penal završnicu.

Dairis Bertans je imao nekoliko šansi da pošalje svoj nacionalni sastav na Mundobasket, ali je promašio par trojki i usledilo je veliko slavlje domaćina.

Nidam je ubacio 22 poena, Todorović 13, Dubljević i Popović po 11. Kod Letonije sa 25 najbolji Strelnieks, Mejers je imao 12 Tima 11.

Žreb grupa je 16. marta u Šenženu

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track