SINGIDUNUM CILJA PRVENAC: Beograd domaćin turnira košarkaša u kolicima
Foto: Savez košarkaša u kolicima Srbije

regionalna liga

SINGIDUNUM CILJA PRVENAC: Beograd domaćin turnira košarkaša u kolicima

Košarka -

U subotu, s početkom u 11:30 časova, u Zavodu za sport u Košutnjaku, igra se 3. kolo međunarodne NLB lige košarkaša u kolicima.

Takmičarski dan otvaraju domaćin KKK Singidunum i austrijski Flinkstones. Timovi koje će gledaoci sutra takođe moći da vide su i KKI Vrbas iz Banja Luke i KIK Una Sana iz Bihaća.

Domaćin na poslednjem turniru regularnog dela šampionata, pred svojom publikom želi da dođe do prve pobede u sezoni. Flinkstons je u prvom susretu u Banja Luci slavio 55:48.

– Pružili smo dobar otpor odličnoj ekipi iz Graca u decembru prošle godine. Posle loše prve , sve ostale četvrtine su bile u našu korist. Verujem da uz podršku publike možemo da odigramo i sve četiri na visokom nivou. Nažalost u već proređenom sastavu, povreda i odsustvo Draženka Mitrovića će se itekako osetiti. Ali, sutra je veliki dan i verujem da ćemo se radovati jednom, uz malo sreće možda i oba puta. Po najavama iz Saveza ovo će biti najposećenija utakmica košarke u kolicima u skorijem periodu, a time nam je i obaveza veća da se pokažemo u dobrom izdanju i ne razočaramo navijače – kaže Nemanja Vukašinović.

Interesantno je da istog dana, samo u popodnevnim časovima, u okviru 1. kola Prvenstva Grčke atinski Atlas, za koji nastupaju srpski reprezentativci Boban Stanković i Goran Vezmar, dočekuje Dodekanisos sa Rodosa čiji dres nose takođe članovi nacionalnog tima Srbije, Zoran Jeremić i Vilijem Maksimović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track