RADIVOJ KORAĆ NANEO ZVEZDI PRVI PORAZ U SEZONI: Žućkove naslednice napravile veliko iznenađenje u poslednjem kolu ŽLS!
Foto: ŽKK Radivoj Korać

Završen regularni deo sezone

RADIVOJ KORAĆ NANEO ZVEZDI PRVI PORAZ U SEZONI: Žućkove naslednice napravile veliko iznenađenje u poslednjem kolu ŽLS!

Košarka -

Košarkašice Radivoja Koraća velikom pobedom završile su regularni deo sezone!

U poslednjem 22. kolu Ženske lige Srbije "Žućkove naslednice" su napravile veliko iznenađenje, savladale su na svom terenu aktuelnog šampiona i do tog momenta jedini neporaženi tim u prvenstvu - ekipu Crvene zvezde 72:71 (21:19, 20:11, 18:16, 13:25).

Korać je od starta utakmice jasno stavio do znanja da se neće ponoviti scenario sa prvog međusobnog meča kada je Zvezda ubedljivo slavila (86:61). Izabranice trenera Ivanovića ušle su snažno u meč.

U prvih deset minuta vodila se velika borba na terenu, domaćin je uglavnom bio u rezultatskoj prednosti, ali Zvezda nije dozvoljavala rivalkama da se značajnije "odlepe". Prva četvrtina završena je rezultatom 21:19. U drugoj deonici viđena je dominacija Koraća. U 14. minutu posle trojke Tijane Jelić i poena Marije Stojiljković domaćin dolazi prvi put i do dvocifrene prednosti 30:19. Trener Zvezde Dragan Vuković odmah je zatražio tajm-aut u nadi da će probuditi svoj tim, međutim, Korać je u nastavku sigurno čuvao prednost.

Na poluvreme "Žućkove naslednice" odlaze sa 11 poena prednosti (41:30). Korać nastavlja sa sjajnom igrom i na startu drugog poluvremena. Sredinom treće deonice domaćin pravi seriju 9:0 i odlazi na velikih +17 (55:38). Korać je u nastavku uspevao da sačuva visoku prednost, međutim, u samom finišu treće četvrtine Nevena Naumčev pogađa trojku i tako smanjuje zaostatak pred poslednji period igre.

Krenula je Zvezda na sve ili ništa u poslednjoj deonici. U 34. minutu crveno-bele prave seriju 7:0 za 62:55 i bilo je jasno da će se do kraja meča voditi velika borba za pobedu. Zvezda je bila u velikom naletu, posle trojke Mine Đorđević i poena odlične Snežane Bogićević crveno-bele dolaze do velikog preokreta (68:69) na nešto manje od minut do kraja meča. Usledila je završnica za infarkt...

Nevena Vučković na kratko vraća minimalnu prednost Koraću, sa druge strane pogađa Bogićević za 70:71, a onda u poslednjim sekundama meča Marija Stojiljković ide na liniju za slobodna bacanja. Odlična košarkašica Korća hladnokrvno ubacuje oba "penala" i postavlja konačan rezultat na ovom izuzetno uzbudljivom meču 72:71.

Marija Stojiljković zabeležila je dabl-dabl na ovoj utakmci, 16 poena i 10 skokova. Kapiten Ljiljana Tomašević takođe je bila sjajna, imala je 16 poena i 6 asistencija. Dvocifren učinak u ekipi Koraća imale su i Nevena Vučković 13p i Nadežda Nedeljkov 11p.

U poraženom timu najefikasnija je bila Snežana Bogićević sa 24 poena, a dvocifrene su bile i Mina Đorđević sa 14, Ivana Katanić sa 12 i Milina Mišeljić sa 11 postignutih poena.

foto: ŽKK Radivoj Korać

RADIVOJ KORAĆ: Nevena Vučković 13, Ljiljana Tomašević 16, Nina Vukosavljević 6, Tijana Jelić 8, Marija Filipović, Nadežda Nedeljkov 11, Milica Paligorić, Ivona Ristić 2, Jelena Novković, Marija Stojiljković 16.

CRVENA ZVEZDA: Nevena Naumčev 4, Tamara Čubra, Nina Tešić, Snežana Bogićević 24, Marijana Zukanović, Ivana Katanić 12, Katarina Dešić, Milica Bojović 6, Nikolina Deurić, Mina Đorđević 14, Milina Mišeljić 11, Jovana Vulović.

Četiri prvoplasirane ekipe izborile su plasman u plej-of Ženske lige Srbije. Prvoplasirana Zvezda igraće protiv Novosadske ŽKA, koja je nakon regularnog dela sezone zauzela četvrto mesto, a Radivoj Korać odmeriće snage sa ekipom 021 iz Novog Sada.

Zvezda i Korać imaće prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji koja se igra na dve dobijene utakmice.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track