za infarkt

DRAMA NA DERBIJU IZ UGLA NOVINARA KURIRA: Ovako je Pejdž promašio pobedu, a Vanja Marinković produžetak u meču Zvezde i Partizana (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde su u neizvesmnoj završnici savladali Partizan (70:68) u derbiju 20. kola regioonalne ABA lige, a meč je rešen u poslednjih šeszdeset sekundi.

Pre toga je delovalo je da će Zvezda mirno ući u završnicu utakmice, s obzirom na to da je imala četiri poena prednosti i nekoliko napada da stekne ubedljivije vođstvo, ali je Partizan posle ofanzivnih skokova, te trojki Lendejla i Jaramaza na ulasku u poslednji minut poveo sa 68:66.

Regland je brzo poentirao za dva i doneo izjednačenje, te je Jaramaz u narednom napadu izgubio loptu. Plejmejker Zvezde je potom otišao na liniju za

slobodna bacanja i oba puta pogodio za 70:68 na 10 sekundi pre kraja meča.

Posle tajm-auta Andree Trinkijera, odigran je napad za Markusa Pejdža, ali on nije bio precizan za tri, a Kejsi Rivers, koji je debitovao na ovom meču, upisao je defanzivni skok i iznudio faul. On ipak nije pogodio nijedno bacanje i rešio pitanje pobednika, ali crno-belima nije ostalo vremena za napad.

Zvezda je prva na tabeli ABA lige sa 19 pobeda iz 20 utakmica, dok je Partizan četvrti sa 13 trijumfa i sedam poraza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja