Najnovije vesti

SRBIJA U SUBOTU DOBIJA RIVALE: Žreb za Mundobasket pred 8.000 gledalaca, uz košarkaške i muzičke zvezde
Foto: FIBA

spektakl

SRBIJA U SUBOTU DOBIJA RIVALE: Žreb za Mundobasket pred 8.000 gledalaca, uz košarkaške i muzičke zvezde

Košarka

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) potvrdila je da će žreb za Svetsko prvenstvo u Kini biti održan u rasprodatoj dvorani u Šenženu, u subotu, 16. marta, od 11.45 časova po srednjeevropskom vremenu, pred 8.000 gledalaca, uz specijalno pojavljivanje košarkaških i muzičkih zvezda.

Na šampionatu sveta nastupiće 32 reprezentacije, među kojima je i Srbija, koje će u saznati rivale u grupama na najznačajnijem košarkaškom takmičenju u 2019. godini.

– Uzbuđeni smo što će hiljade navijača ispuniti halu u Šenženu. Atmosfera iščekivanja dostigla je vrhunac, a o tome i svedoči podatak o rasprodatim kartama. Srećni smo što ćemo publici u dvorani, kao i onima koji će prenos gledati preko oficijelnog youtube kanala, moći da ponudimo više od samog žreba, uz zvezde večeri kao što su Kobi Brajant, Jao Ming i Džejson Derulo, izjavio je prvi čovek FIBA, Orasio Muratore.

Podsetimo Svetsko prvenstvo u Kini igra će se po nešto izmenjenom sistemu. Ekipe će u prvoj fali biti podeljene u osam grupa sa po četiri reprezentacije. Zatim će po dve najbolje iz svake grupe, formirati nove četiri grupe i odatle po dve najbolje idu u četvrtfinale kada počinje sistem eliminacija koji će na kraju iznedriti novog šampiona.

Učesnici Mundobasketa 2019.

Domaćin: Kina

Afrika (5): Angola, Obala Slonovače, Nigerija, Senegal, Tunis

Amerika (7): Argentina, Brazil, Kanada, Dominikanska Republika, Portoriko,

SAD, Venecuela

Azija (7): Australija, Iran, Japan, Jordan, Južna Koreja, Novi Zeland, Filipini

Evropa (12): Češka, Francuska, Nemačka, Grčka, Italija, Litvanija, Crna Gora, Poljska, Rusija, Srbija, Španija i Turska

Kurir sport

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...