OVO JE PUT ORLOVA KA MEDALJI U KINI: Evo sa kim se i kako ukrštamo i kada nas čekaju Ameri, ako sve bude kako treba! (FOTO)
Foto: Starsport©

SP U KINI

OVO JE PUT ORLOVA KA MEDALJI U KINI: Evo sa kim se i kako ukrštamo i kada nas čekaju Ameri, ako sve bude kako treba! (FOTO)

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi D na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kini zajedno sa Italijom, Filipinima i Angolom, odredjeno je danas žrebom u Šenženu.

Svetsko prvenstvo, koje će se igrati u osam kineskih gradova, održaće se od 31. avgusta do 15. septembra.

Posle prve runde, po dve selekcije idu dalje i formiraju četiri nove grupe.

Bodovi iz prve runde se prenose, a posle dva nova kola po dve selekcije igraju četvrtfinale.

Košarkaši Partizana u poslednjem kolu ABA lige treba da savladaju FMP i da se nadaju da bi Cibona mogla da pobedi Budućnost da bi došli do 3. mesta. Kvota na crno-bele je 1,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za FMP - Partizan.

Orlovi će, ukoliko opravdaju očekivanja, biti u novoformiranoj grupi J, dok će u grupi I biti timovi iz grupa A i B, gde su Obala Slonovače, Poljska, Venecuela i Kina, odnosno Rusija, Argentina, Južna Koreja i Nigerija.

Upravo sa ovim ekipama sledi potencijalno ukrštanje u četvrtfinalu, igraju I1 - J2, odnosno I2 - J1.

foto: Printscreen

Shodno tome, može se reći da imamo lepo otvoren put ka polufinalu, jer su sa druge strane kostura takmičenja Amerikanci, Grci, Francuzi, Litvanci... Na Orlovima je da izađu na kraj sa Italijom i Španijom, odnosno Argentinom pre borbe za medalje!

Amerikanci će iz grupe E ići u grupu K, a ako budu prvi tu, igraće as L2 ekipom, koja se ukršta sa J2 ekipom, a to mogu biti Orlovi. Ako Amerikanci ispune očekivanja, na Orlovima je da izboksuju J1 mesto, koje vodi ka finalu bez duela sa Amerikancima. Neće biti lako...

Svetsko prvenstvo daje sedam učesnika Olimpijskih igara - po dve najbolje selekcije iz Amerike i Evrope i po jednu iz Afrike, Azije i Okeanije.

Titulu sa prethodnog Svetskog prvenstva iz Španije brani reprezentacija SAD.

Grupe na Mundobasketu u Kini: Grupa A: Obala Slonovače, Poljska, Venecuela, Kina Grupa B: Rusija, Argentina, Koreja, Nigerija Grupa C: Španija, Iran, Portoriko, Tunis Grupa D: Angola, Filipini, Italija, SRBIJA Grupa E: Turska, Češka, SAD, Japan Grupa F: Grčka, Novi Zeland, Brazil, Crna Gora ; Grupa G: Dominikanska Republika, Francuska, Nemačka, Jordan Grupa H: Kanada, Senegal, Litvanija, Australija.

Podsećamo, Svetsko prvenstvo kreće 31. avgusta i nama grupna faza traje do 4. ili 5. septembra. U grupi J, takmičimo se 6/7. i 8/9. protiv ekipa iz grupe C, četvrtfinala se igraju 10. i 11. septembra, polufinala 13. 9, finale i meč za 3. mesto su na programu 15. 9.

Kurir sport

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track