UZ MALOG PAUKA DO SUPERLIGE: Košarkaši Slobode savladali Mladost u prepunoj hali i plasirali se u najelitnije takmičenje u Srbiji! Posle utakmice LUDNICA u svlačionici! (VIDEO)
Foto: KK Sloboda Užice

veli uspeh

UZ MALOG PAUKA DO SUPERLIGE: Košarkaši Slobode savladali Mladost u prepunoj hali i plasirali se u najelitnije takmičenje u Srbiji! Posle utakmice LUDNICA u svlačionici! (VIDEO)

Košarka -

U veličanstvenom ambijentu odlično popunjenog gledališta u Velikom parku, teška utakmica, kakva se uostalom i očekivala, dovoljno dobra igra domaćih momaka, i zaslužen trijumf nad gostima iz Zemuna. KK Sloboda Užice - KK Mladost Zemun 92:86 (36:39).

Do polovine prvog perioda utakmica je uglavnom u rezultatskom egalu. Gosti preko Tanaskovića i odličnog Nikolića, igrajući pick and roll, uporno napadaju porozni reket ekipe Slobode, i na taj način postižu veliki broj lakih poena. Slobodaše, na drugoj strani uglavnom vuče raspoloženi Stefan Simić. Prvu osetniju prednost imaju Zemunci, trojkom Karadžića odlaze na +5 (16:11). Mladi reprezentactivac Trifunović je dobar krajem perioda, i gosti imaju +6 na kraju prve četvrtine (22:16).

Zemunci i u drugom kvartalu prilično lako održavaju stečenu prednost, Trifunović i Tanasković su dobri u tim momentima. Tek pred kraj poluvremena, Slobodaši uspevaju smanjiti prednost gostiju, Simić, Marić (2+1) i Kadiri (trojka iz ćoška) generišu određenu seriju poena, i domaći su na samo minus 2, da bi se prvo poluvreme završilo rezultatom 36:39 u korist ekipe Mladosti.

Generalno, ne toliko kvalitetna košarka u prvom poluvremenu.

Ubrzo po startu trećeg perioda, Slobodaši su opet u egalu (45:45). Dobri momenti za Užičane. Međutim, sa dve jako teške trojke Nikolić i Karadžić prekidaju seriju domaćih, ulivaju sigurnost svojim klupskim kolegama u vrlo bitnim trenucima za njih (kada su kola polako, ali sigurno krenula na dole...). Slobodašima te trojke lome krila, serija Zemunaca se nastavlja do, najvećih do tada, +13 (47:60) !?

Trojke gostiju su se ređale kao na traci, bilo je tu jako teških šuteva, sreća je na trenutke obilato služila košarkaše Mladosti.

Kada Slobodini igrači nisu mogli, onda se diže domaća publika. Požrtvovani Trajković, Simić i Marić postižu vezane poene, odbrana je konačno angažovana, Užičani su na minus 7 (53:60).

Međutim, gosti odbijaju napad, opet ulaze teški šutevi/trojke, pre svih Karadžića, i gosti na pauzu između treće i četvrte četvrtine odlaze sa finom prednošću (57:67).

Odmah s' početka poslednjeg perioda mladi Ćubić i Trajković unose ogromnu energiju u redove ekipe Slobode, Kadiri realizuje sjajnu alej ap asistenciju, Slobodaši su ubrzo na samo minus 5 (63:68). Veliki park, doslovce, gori ! Toliko su Užičani bili željni pobede u ovoj utakmici.

I sledeći napad Slobodaši brane, na drugoj strani Crnić ubacuje trojku, Užičani su na minus 2 (66:68).

Intenzitet odbrane ne pada, gosti ometeni bukom i navijanjem domaćih navijača propuštaju da realizuju i sledeći napad, Branković je uspeo iznuditi faul na trojci, pogađa sva tri penala, Slobodaši su konačno u vođstvu (69:68) ! Seriji domaćih ne nazire se kraj. Fenomenalni Simić sjajno krade loptu na liniji dodavanja, u kontri efektno zakucava....odbrana je i dalje dobra, Simić leti po terenu, Ćubić je odličan, navijanje ne prestaje... Ovo je, zaista, trebalo videti, doživeti....Sloboda je na plus 9 (79:70) !

Tadija Tadić konačno prekida seriju domaćih, postiže trojku za ekipu Mladosti, na taj način podgreva nadu da Zemunci mogu do eventualne neizvesne završnice....međutim, Užičani ne dozvoljavaju priključak, Branković ubacuje dugu dvojku, Crnić vezuje penale....i Slobodaši mirno privode kraju ovaj jako važan meč.

Najefikasniji u redovima Slobode bio je fenomenalni Stefan Simić. Postigao je 28, a pri tom ostvarivši indeks korisnosti od 38 poena, što ga stavlja u prvi red favorita za mvp-a tekućeg kola. Zaista je bio sjajan, povukao je kad je Užičanima najviše trebalo. Marić i Kadiri su ubacili po 17 poena. I ostali košarkaši Slobode dali su veliki doprinos večerašnjoj pobedi.

Kod gostiju, najraspoloženiji su bili Dimitrije Nikolić sa 21, odnosno, pomenuti Trifunović sa 18 poena.

Košarkaši Slobode su posle meča znali na pravi način da proslave veli uspeh kluba kraj Đetinje.

Oni su u svlačionici posle utakmice prihvatili dobro poznati ''čelendž'' sa pesmom Ere Ojdanića ''mali pauk'', pa su svi u glas pevali ovaj hit uz simulaciju rukama koja ide uz sve ovo.

Kurir sport/KK Sloboda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track