PASPALJ O MUNDOBASKETU: Niko ne sme da odbije Srbiju!
Foto: ABA liga

Legenda za Kurir

PASPALJ O MUNDOBASKETU: Niko ne sme da odbije Srbiju!

Košarka -

Legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj zadovoljan je žrebom za predstojeći Mundobasket i veruje da će Srbija u Kini biti jaka kao zemlja!

Pošto je reč o planetarnoj smotri, može se očekivati da selektor Aleksandar Đorđević okupi najjači tim. Sanjamo novi okršaj s Amerikancima u finalu, ali ovoga puta s Nikolom Jokićem u srcu reketa.

- Nisam nikada ni sumnjao da ćemo otići s najjačim timom. Sve ostalo bi bilo neobično i bezrazložno. Ne vidim razlog zašto bi neko od igrača preskočio dva vrhunska takmičenja. Jedino ako imaju neko objašnjenje koje niko ne može da razume. Samo se nadam da će biti zdravi - smatra legenda naše košarke.

foto: AP

Kobi Brajant nas je smestio u grupu s Italijom, Filipinima i Angolom. Naravno, najveća pretnja su "azuri", a Paspalj kaže da će mečevi u grupi biti samo uigravanje za drugu fazu, kada počinju žešće borbe.

- Dobili smo dobru grupu u kojoj smo veliki favoriti. To je samo prvi korak ka drugoj fazi, koja će već biti ozbiljnija, da ne pričam o četvrtfinalu i ostalim utakmicama eliminacija - kaže čovek koji je tri puta bio šampion Evrope sa reprezentacijom.

Svi verujemo da će "orlovi" završiti na prvom mestu grupe D, a onda se ukrštamo s grupom C, u kojoj je najjači tim Španija, ali ni nekadašnja "furija" nije više ono što je bila.

- Veoma je važno da završimo kao lideri u obe te grupe jer tako izbegavamo Amerikance do eventualnog finala - smatra Paspalj.

Gledao sam Kingse na istoku Paspalj je prethodnih dana bio u SAD, a našao je vremena da sa Vladom Divcem i Predragom Stojakovićem odgleda nekoliko mečeva Sakramenta u najjačoj ligi sveta. - Kingsi su bili na istočnoj turneji, ja sam im se priključio. Bilo je odlično, gledali smo mečeve s Njujorkom, Vašingtonom i Bostonom. Ma NBA je svetlosnim godinama ispred nas po svemu. Divac je napravio sjajnu stvar, njegovi potezi se cene jer je uradio nešto što nisu mogli u poslednjih 15 godina. Stvara tim koji za nekoliko sezona može da bude strašno jak - rekao je Žarko Paspalj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track