SKANDAL DRMA REAL: Zbog falsifikovanja dokumenta igrača ostaje bez vrednih trofeja
Foto: AP

ishod se čeka sa nestrpljenjem

SKANDAL DRMA REAL: Zbog falsifikovanja dokumenta igrača ostaje bez vrednih trofeja

Košarka -

Košarku u Španiji mogao bi da prodrma skandal u čijem središtu je Real Madrid i bivši igrač “kraljevskog kluba” Markus Sloter.

Amerikanac je od 2012. do 2015. godine nosio dres Reala, a ispostavilo se da je od 2014. godine igrao sa lažnim pasošem. Tada je naime u Španiji važilo pravilo da svaki tim može da ima samo po dvojicu igrača van Evropske unije.

Kako bi zaobišli ovo pravilo, Real, Sloter i njegov menadžer su američkom

košarkašu izdejstvovali pasoš Ekvatorijalne Gvineje, koja je kao još nekoliko afričkih zemalja imala specijalni sporazum sa Evropskom unijom.

Sloter je priznao da je pasoš bio falsifikovan i da je za tu “uslugu” svom menadžeru dao 35.000 dolara. Tužilac je pokrenuo postupak protiv Slotera, njegovog menadžera Đulijana Arande i još dve osobe i traži kaznu zatvora od dve i po godine. Datum početka suđenja još nije utvrđen, ali je Sloterova žalba na pokretanje postupka odbijena.

Mediji u Španiji prenose da bi zbog svega ovoga štetu mogao da pretrpi i Real, koji je u sezoni 2014/15, sa Sloterom u ekipi osvojio Kup kralja, prvenstvo Španije i Evroligu.

“Kraljevskom klubu” bi mogli da budu oduzeti trofeji osvojeni u Španiji te sezone, dok Evroliga nije ugrožena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track