KOPONEN ŠOKIRAO BARSU: Bajern pobedio i ostao u trci za plej-of, Efes na krilima Micića definitivno četvrti
Foto: Profimedia

evroliga

KOPONEN ŠOKIRAO BARSU: Bajern pobedio i ostao u trci za plej-of, Efes na krilima Micića definitivno četvrti

Košarka -

Košarkaši Bajerna savladali su Barselonu rezultatom 73:71 (18:19, 14:17, 17:20, 24:15) i tako zadržali teoretske šanse za plasman u Top 8.

Ekipa trenera Dejana Radonjića bila je u deficitu tokom većeg dela meča, na startu poslednjeg kvartala Pešićev tim vodio je 51:63 (+12), ali je onda usledio veliki preokret Bavaraca. Serijom 14:0 Bajern stiže do vođstva, ali je za trijumf bio potreban još jedan lucidan potez koji je u rukavu imao Peteri Koponen. Finac je driblingom uspeo da se oslobodi čuvara, a zatim je zadržao hladnokrvnost iz uz zvuk sirene presudio Barseloni!

Najefikasniji pojedinci su bili upravo heroj trijumfa Peteri Koponen i Devin Buker koji su ubacili po 14 poena, reprezentativci Srbije su bili veoma dobri jer je Stefan Jović ubacio 10, Vladimir Lučić 7 uz onu veoma važnu trojku na Jovićevu asistenciju pred sam kraj meča.

Na drugoj strani, Ante Tomić i Toma Ertel sa po 13 poena predvodili su ekipu Barselone koja je prokockala veliku prednost i faktički sama sebi otežala put na fajnal for.

Zahvaljujući trijumfu Bajerna ekipa Efesa je overila četvrto mesto na tabeli i stekla prednost domaćeg terena na startu plej-ofa. Ekipa trenera Ergina Atamana savladala je Budućnost u Podgorici 91:84 (27:19, 26:21, 18:18, 20:26) i tako stekla dve pobede prednosti u odnosu na Barselonu od koje ima i bolji međusobni skor.

Goste je još jednom maestralnom partijom do trijumfa vodio Vasilije Micić. Srpski košarkaš postigao je 18 poena (2/3 za dva, 4/8 za tri), upisao 3 skoka i zabeležio 6 asistencija.

U ekipi Efesa dvocifreni su bili još Tibor Plajs (16 pts, 4 sk), Brajant Danston (14 pts), Kruno Simon (13 pts, 6 sk, 5 as) i Rodrig Buboa (12 pts, 3 as).

Kod domaćih su se izdvojili Edvin Džekson (17 pts, 4 sk, 3 as) i Goga Bitadze (16 pts, 5 sk, 2 as).

Ekipa Budućnosti vezala je osmi poraz u Evroligi, dok je Efes dva kola pre kraja osigurao četvrto mesto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track