NURKIĆEV OTAC NE PRESTAJE DA PLAČE: Nisam gledao, kolege su mi rekle šta se desilo, ne znam šta da radim (VIDEO)
Foto: Printscreen

u šoku

NURKIĆEV OTAC NE PRESTAJE DA PLAČE: Nisam gledao, kolege su mi rekle šta se desilo, ne znam šta da radim (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Portlanda pobedili su posle dva produžetka Bruklin sa 148:144, a utakmicu je obeležila teška povreda bosanskog igrača Jusufa Nurkića.

Košarkaš reprezentacije Bosne i Hercegovine je u produžetku utakmice nezgodno doskočio i doživeo stravičan prelom leve noge.

Prizor je bio zastrašujući. Dvorana je zanemela, igrači oba tima su bili u potpunom šoku, nisu mogli da gledaju, hvatali su se za glave... Međutim, ponašanje jednog sudije zgrozilo je Ameriku. Dok se Nurkić na parketu previjao od bolova, sudija je krenuo da ga preskoči u tom prilikom ga udario u povređenu nogu. Nastavio je da ide ka centru, kao da se ništa nije dogodilo.

- Verovatno je na operacionom stolu, s obzirom na to da mu je telefon isključen - kaže Hariz i nastavlja:

- U velikom sam šoku i mnogo mi je žao, posebno jer je ušao u top formu. Znam koliko želi osvojiti šampionski prsten i bili bi težak rival svima u plej-ofu. Nažalost, želje su jedno, a mogućnosti drugo. Od Boga je sve to. Žao mi je svakog deteta koje se tako povredi. Kada se Džanan Musa povredio, isto mi je bilo žao - kaže Hariz, koji živi i radi u Živinicama.

Ističe da nije gledao utakmicu, a da je za nesrećni slučaj saznao tek na poslu.

- Ustao sam jutros oko 5 sati i vidio samo rezultat. Na poslu su mi kolege rekle šta se desilo. Mnogo mi je žao - kaže drhtavim glasom Hariz.

Veliki broj košarkaša, što iz NBA lige, što iz regije, pružilo je podršku reprezentativcu, među kojima je i legendarni fudbaler Tjeri Anri.

- Verovatno je ostavio utisak na sve te ljude. Ja svoju decu vaspitam da ostave neki trag gdje god dođu. Moj sin poštuje svakog, verovatno je zato i on poštovan - kaže na kraju Jusufov otac.

Portland je saopštio da se u ovom momentu ne može reći koliko će Nurkić biti van terena, ali je sigurno da se do kraja sezone neće vraćati košarci.

Kurir sport / Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track