ludilo u pioniru

PROMAŠAJ DAVIDOVCA I SLAVLJE GROBARA: Pogledajte odlučujući momenat derbija iz ugla novinara Kurira! (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu kao domaćini u dvorani "Aleksandar Nikolić" u drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige i obezbedili majstoricu - 70:67 (13:9, 21:18, 14:22, 22:18).

Rivali su se tokom utakmice često smenjivali u vođstvu, a sve je rešeno u poslednjih 80-ak sekundi.

Tada je Pejdž, koji prethodno nije bio na svom nivou, pogodio trojku za 68:64, uzvratio je Beron (68:67), a onda su crno-beli posle dva skoka u napadu došli do faula nad Renfroom, što je Amerikanac na četiri sekunde pre kraja pretvorio u 70:68.

Zanimljivo je to što su crveno-beli danas dominirali u skoku, a na kraju je zahvaljujući tom segmentu Partizan došao do trijumfa.

Na kraju, poslednji šut imao je Davidovac, ali je promašio trojku, pa je usledilo veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Pogledajte kako je sve izgledalo iz ugla novinara Kurira.

Rezultat u seriji je sada 1:1, pa će o finalisti odlučivati treća utakmica, koja će se igrati sledeće subote, takođe u "Pioniru" (20.00), ali će tada domaćin biti Zvezda.

Najefikasniji na meču bio je Vanja Marinković sa 18 poena, a u Partizanu je samo još Džok Lendejl bio dvocifren - deset.

Kod Zvezde je najbolji bio Stratos Perperoglu sa 16 poena, ali je Grk na tri minuta pre kraja dobio drugu namernu - isključujuću grešku, što je bio veliki hendikep za goste. I crveno-beli su imali samo dvojicu sa dvocifrenim košgeterskim učinkom, a pored Perperoglua, to je bio Majk Cirbes sa 11 poena.

Drugi polufinalni par čine Cedevita i Budućnost, koji se sutra sastaju u Podgorici (19 sati), a Zagrepčani vode 1:0 seriji

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track