OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE PONOSAN NA USPEH NEKADAŠNJEG PREDSEDNIKA: Čestitka Vladu Divcu na prijemu u Nejsmitovu kuću slavnih
Foto: Profimedia

VELIKA ČAST

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE PONOSAN NA USPEH NEKADAŠNJEG PREDSEDNIKA: Čestitka Vladu Divcu na prijemu u Nejsmitovu kuću slavnih

Košarka -

Olimpijski komitet Srbije čestitao je našem proslavljenom košarkašu Vladu Divcu na velikom priznanju.

"Olimpijski komitet Srbije upućuje najiskreniju čestitku proslavljenom košarkašu i nekada prvom čoveku naše kuće Vladu Divcu, na još jednom velikom dostignuću, ulasku u Nejsmitovu kuću slavnih u Springfildu za generaciju 2019.

Na ovaj način Vlade Divac se pridružuje profesoru Aleksandru Nikoliću, Bori Stankoviću i Draženu Dalipagiću, kao tek četvrti Srbin u ovom prestižnom društvu.

Nakon sjajne košarkaške karijere najpre u Evropi, a kasnije u NBA ligi, uz brojna svetska i evropska odličja sa nacionalnim timom, ovaj dvostruki osvajač olimpijske medalje, nosilac ordena Međunarodnog olimpijskog komiteta i čovek koji je od 2009. do 2017. bio na čelu Olimpijskog komiteta Srbije je ovako još jednom na najbolji način odigrao ulogu ambasadora naše zemlje.

Olimpijski komitet Srbije je ponosan što je na svom čelu imao takvu sportsku veličinu, čije će predstavljanje kao novoprimljenog u Kuću slavnih biti upriličeno ovog vikenda tokom fajnal fora NCAA košarkaske lige u Mineapolisu, SAD, dok će sama ceremonija prijema biti naknadno organizovana u Kući slavnih u Springfildu", stoji u čestitki OKS.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track