BIVŠI AS CRNO-BELIH PRED ODLUČUJUĆI VEČITI DERBI: Zvezda je iskusnija, ali je na njoj veći pritisak! Svim srecm uz Partizan
Foto: Starsport©

JOŠ JEDAN TVRD MEČ

BIVŠI AS CRNO-BELIH PRED ODLUČUJUĆI VEČITI DERBI: Zvezda je iskusnija, ali je na njoj veći pritisak! Svim srecm uz Partizan

Košarka -

Nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije Uroš Tripković očekuje da današnji "večiti derbi" ponovo bude tvrd i neizvestan.

Crvena zvezda i Partizan u 18 sati igraju majstoricu polufinala plej-ofa ABA lige, a Tripković je mnogo puta bio učesnik sličnih važnih mečeva.

"Očekujem da utakmica bude tvrda, jer je veliki ulog. Videli smo ove sezone da su pobeđivali i jedni i drugi. Ja sam partizanovac i svim srcem navijam za Partizan. Zvezda ima iskusniju ekipu, imaju dosta stranaca, njima je u ovom trenutku ova utakmica izuzetno važna zarad budućnosti, ali isto tako je veoma važna i za Partizan. Očekujem dobar meč i tvrda, teška, možda ne baš lepa za gledanje, ali većina utakmica koje imaju veliki rezultatski značaj su takve", rekao je Tripković za Espreso.

Zvezda je favorit ne samo u današnjoj utakmici, već i za osvajanje ABA lige, što za crveno-bele predstavlja mač sa dve oštrice.

"Sigurno je veći pritisak na Zvezdi i to je normalno. Godinama, i dok sam ja igrao, bila je obrnuta situacija i veći pritisak je bio na Partizanu, ali to je nešto sa čime ekipa mora da se izbori. Partizan ulazi rasterećeniji u utakmicu, iako je i njemu vrlo važno da dobije, jer se zna koliki je ulog u pitanju. Zvezda ima sedam stranaca, ekipa je napravljena da bi osvojila takmičenje i sigurno je da je zato na njima veći pritisak u ovom meču nego na igračima Partizana", dodao je Tripković.

foto: Starsport©

On smatra da će Partizan pod vođstvom Andree Trinkijerija igrati sve bolje.

"Nadao sam se da će tako biti. Promenjen je trener i time se promenila celokupna taktika, kao i pristup. Pristigli su neki novi igrači. Treba vremena da sve legne na svoje. Oni mogu da napreduju i dalje i da budu bolji nego do sada. Ima tu još prostora i ja se nadam da će i u ovom meču pokazati napredak", zaključio je Uroš Tripković.

Uroš Tripković je zbog čestih povreda završio karijeru 2014, kada je imao samo 28 godina.

Osim za Partizan, igrao je i za Huventud, Unikahu, Valjadolid, Fenerbahče i Krenomu.

(espreso.co.rs, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track