presrećan

TOMIĆ POSLE POBEDE U VEČITOM DERBIJU: Publika nas je nosila do finala, ali ovo nije kraj! Želimo da osvojimo ABA ligu! (KURIR TV)

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je posle večerašnjeg plasmana u finale ABA lige i pobede nad Partizanom da je ostvaren samo jedan korak, kao i da je u "večitom" derbiju "pobedila košarka".

"Bila je ovo dobra utakmica s naše strane, ali naš cilj nije da udjemo u finale, već da osvojimo ABA ligu. Posao nije završen", rekao je Tomić novinarima posle utakmice.

Zvezda se večeras plasirala u finale ABA lige, pošto je u trećoj utakmici polufinalne serije kao domaćin pobedila Partizan sa 84:63.

"Večeras je košarka pobedila. Bila je ovo jedna izuzetno lepa utakmica za sve navijače koji su gledali utakmicu. Bili smo u sve četiri četvrtine bolji od Partizana, a to se sigurno ne bi dogodilo da nije bilo naše publike i prelepe atmosfere. Pomogli su nam da dodjemo do ovog uspeha. Nosili su nas svih 40 minuta na terenu", rekao je Tomić.

On je ocenio da je njegovoj ekipi "s ovakvim navijačima" mesto u Evroligi.

"Utakmica nije bila laka, igrali smo 2:1 s Partizanom. Partizan ima dosta kvalitetan tim i pojedince, ali mi s druge strane nemamo toliko kvalitetne pojedince, koliko imamo tim. Tim uvek pobedjuje, a ne pojedinci", rekao je Tomić.

Upitan da li je motivisanost njegove ekipe presudila, Tomić je rekao da su svi igrači znali kakav značaj ima derbi s Partizanom.

"Nije bilo teško da ih motivišem... I stranci znaju šta znači derbi izmedju Crvene zvezde i Partizana. Moji igrači su reagovali ovako kako su reagovali", kazao je trener Zvezde.

Na pitanje novinara o zdravstvenom biltenu igrača, Tomić je rekao da se Branko Lazić nije ozbiljnije povredio, kao i da će naredne nedelje biti poznato da li će Džo Reglend biti spreman za finale.

Zvezda će u finalu ABA lige igrati protiv boljeg iz duela izmedju Cedevite i Budućnosti.

"Ne bih hteo sada o finalu. Obe ekipe su dobre, videćemo sutr. U ovom trenutku bi trebalo da budemo srećni i radosni, da prespavamo veče, pa ćemo sutra videti", rekao je Tomić.

Zvezda zbog zauzetosti hale "Aleksandar Nikolić" prvu utakmicu finala moraće da igra u Beogradskoj areni ili hali u Železniku.

"Oglasićemo se sutra. Pionir je zauzet zbog futsala, a šta i kako... Dve arene su u opticaju", rekao je Tomić.

Kurir sport/Beta

Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track