BUDUĆNOST POSLE DRAME DO FINALA: Šampion srušio Cedevitu u Zagrebu, Crvena zvezda čeka Podgoričane u borbi za titulu (VIDEO)
Foto: ABA liga

ABA LIGA

BUDUĆNOST POSLE DRAME DO FINALA: Šampion srušio Cedevitu u Zagrebu, Crvena zvezda čeka Podgoričane u borbi za titulu (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Budućnosti pobedili su Cedevitu u Zagrebu majstorici polufinala plej-ofa ABA lige - 73:78 (21:10, 20:29, 17:18, 15:21).

Aktuelni šampion Jadrana će se u reprizi prošlogodišnjeg finala sastati sa Crvenom zvezdom, koja je u subotu dobila treći meč protiv Partizana 84:63.

Cedevita je vodila tokom većeg dela meča u "Draženovom domu", ali su gosti na startu poslednje deonice poveli 60:58 i od tada domaćinu nisu dozvolili da vrati prednost na svoju stranu.

Završnica je bila dramatična, a jače živce imali su izabranici trenera Jasmina Repeše, koji su rivala na kraju slomili zahvaljujući odličnoj odbrani.

Erl Klark sa 19 poena, Nemanja Gordić sa 15, Goga Bitadze sa 13 i Edvin Džekson sa 11 predvodili su pobednički tim.

Kod Cedevite najbolji je bio Džastin Kobs sa 23 poena, dok udarna igla ekipe Džejkob Pulen nije imao svoje veče, ubacio je 14 poena, ali je, između ostalog, u završnici promašio i šut za izjednačenje.

Crvena zvezda i Budućnost za titulu će se boriti na tri dobijene utakmice.

Prva je na programu u petak u Železniku (zbog zauzetosti Pionira), a druga verovatno u dvorani "Aleksandar Nikolić" dva dana kasnije.

Serija se zatim seli u Podgoricu, gde će se igrati u sredu 17. aprila , a ako bude potrebe u petak.

Eventualna majstorica na programu bi bila u ponedeljak 22. aprila u Beogradu.

Svi mečevi počeće u 19 sati.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: ABA liga)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track