DIRK JE U BEOGRADU DOŽIVEO ŠTO NIKO NIJE: Novicki za ovaj gest publike u Srbiji kaže da mu je najdraži trenutak karijere (VIDEO)
Foto: Starsport©

virtuoz

DIRK JE U BEOGRADU DOŽIVEO ŠTO NIKO NIJE: Novicki za ovaj gest publike u Srbiji kaže da mu je najdraži trenutak karijere (VIDEO)

Košarka -

Posle 21 sezone u dresu Dalasa jedan od najboljih košarkaša današnjice Nemac Dirk Novicki je odlučio da okonča karijeru.

Uz sjajnu karijeru u dresu Dalasa i titulu u vreme kada je za taj klub igrao i Predrag Stojaković, jedan od najboljih krilnih centar svih vremena imao je sjajnu karijeru u dresu Nemačke, a najveći uspeh ostavario je u Srbiji kada je na Evropskom prvenstvu 2005. sa Nemcima osvojio srebrnu medalju medalju.

Taj šampionat je u potpunosti protekao u znaku neverovatnog Nemca, koji jr bio najkorisniji igrač, a zaista se ne a ne pamti se kada srpska publika pozdravila nekoga ovacijama kakve je tada doživeo Novicki.

foto: Starsport©

Pogledajte taj momenat na tri minuta pre kraja finala sa Grcima. Arena je bila puna Grka, ali u momentu kada je postalo jasno da Dirk završava nastup na Evrobasketu, u dvorani nije bilo čoveka koji nije sutao i nekoliko minuta aplaudirao.

Sam Dirk je mnogo puta rekao da su mu osećanja koja je doživeo u Beogradu najlepša u karijeri. Najbolji nemački košarkaš u istoriji i prva zvezda Dalas Maveriksa objavio je 2008. godine autobiografiju u kojoj je kao najdraži trenutak u karijeri naveo aplauz beogradske publike u finalu Evropskog prvenstva 2005. godine i istakao da ga to tera da i dalje igra za reprezentaciju.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track