ART BASKET DOMAĆIN F4 REGIONALNE LIGE: Najbolje ekipe iz regiona stižu u Beograd
Foto: Privatna arhiva

Spektakl u najavi

ART BASKET DOMAĆIN F4 REGIONALNE LIGE: Najbolje ekipe iz regiona stižu u Beograd

Košarka -

Predstojećeg vikenda beogradska hala Mega Factory u naselju Braća Jerković biće domaćin fajnal-fora WABA U17 lige.

Završni turnir regionalnog takmičenja za kadetkinje okupiće četiri ekipe iz četiri zemlje.

Srpski predstavnik, ujedno i organizator tunrira je Art Basket, a za titulu najbolje ekipe boriće se još Lovćen/Budućnost (Crna Gora), Cinkarna Celje (Slovenija) i Trešnjevka 2009 (Hrvatska).

U utakmicama polufinala koja su na programu u subotu 13. aprila sastaće se Art Basket - Lovćen/Budućnost (12h) i Cinakrna Celje - Trešnjevka 2009 (14h), meč za treće mesto na programu je u nedelju 14. aprila u 12 sati, a finale je zakazano za 14 časova.

- S obzirom da nam je prvo učešće u regionalnoj kadestkoj ligi, plasman među četiri najbolje ekipe i mogućnost da se borimo za trofej je ogroman uspeh. Mi smo neiskusna, ali vrlo borbena ekipa, koja će sve podrediti timskom uspehu. Upravo iz tog razloga zajedništvo i upornost su nam najveći aduti. Želim da čestitam mojim saigračicama na dosadašnjem uspehu i verujem da ćemo na ovom turniru ostvariti dobar rezultat - rekla je košarkašica Art Basketa Nevena Vučković.

Trener kadetkinja Art Basketa Milan Vidosavljević je istako da je ovo najuspešnija godina od osnivanja kluba i potom dodao:

- Sa ovom kadetsko ekipom uspeli smo da osvojimo prvo mesto u seniorskoj Trećoj ligi i izborimo plasman u Drugu žensku ligu Srbije, što je veliki uspeh. Takođe, plasirali smo se na završni turnir Jedinstvene kadetske lige Srbije, koji nas očekuje narednog vikenda. Učešćem u regionalnom takmičenju stekli smo dragoceno iskustvo koje nam je preko potrebno, a prilika da igramo na ovom fajnal-foru je nagrada za sve što smo postigli ove sezone.

Kada je reč o ambicijama Vidosavljević kaže:

- Zadatak neće biti nimalo lak, jer za protivnike imamo veoma dobre ekipe. Ali, naša očekivanja su uvek velika. Imamo talentovanu ekipu i verujem da ćemo to pokazati. Pozvao bih i publiku da dođu u što većem broju, da zajedno uživamo u ovom turniru - zaključio je Vidosavljević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track