HRVAT OPASNO LJUBOMORAN NA VELIKI USPEH SRBINA! Toni Kukoč nije srećan zbog ulaska Vlada Divca u Kuću slavnih! A, kada će mene da se sete!? (VIDEO)
Foto: Dado Đilas, Profimedia 

STRAŠNO

HRVAT OPASNO LJUBOMORAN NA VELIKI USPEH SRBINA! Toni Kukoč nije srećan zbog ulaska Vlada Divca u Kuću slavnih! A, kada će mene da se sete!? (VIDEO)

Košarka -

Legendarni Toni Kukoč nije najbolje prihvatio to što je Vlade Divac uvršten u košarkašku Kuću slavnih.

Za razliku od većine igrača iz tog vremena, kao i Divčevih saigrača kojima je drago zbgo činjenice da je Srbin deo elitnog društva društva, Kukoč je očigledno ljubomoran. Sreća je samo što je jedan od retkih.

- Šta da vam kažem. Valjda će se jednog dana, u sledećih 10 godina, i mene setiti. Eto, vidim da je zbog toga javno negodovao i Skoti Pipen koji se pitao je li to neko mene namerno zaboravlja - rekao je Kukoč na pitanje kako je reagovao na to da je Divac ušao u Kuću slavnih pre njega.

On je rekao i da su evropskim igračima koji su otvorili vrata NBA lige treneri u početku samo tražili mane, a tu je izneo pohvalu na račun Divca, kao jednom od igrača koji je otvorio vrata NBA lige ostalim igračima.

- Petrović, Rađa, Divac, to su igrači koji su otvarali vrata onima koji su došli nakon njih. Nama su tadašnji NBA treneri tražili samo mane. U stilu “ne igra u obrani”, “nije dovoljno čvrst”, a niko od njih nije isticao naše dobre strane. Čak je i jedan Dražen Petrović naleteo na trenera euroskeptika Rika Adelmana, pa je u drugom klubu morao da dokazuje da je među 15 najboljih igrača NBA lige - rekao je Kukoč.

Podsetimo, proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac ući će u Kuću slavnih u Springfildu i tako postati tek peti igrač iz regiona kome je to pošlo za rukom.

On će tako biti u krugu velikih legendi košarke!

Kako saznaje poznati američki novinar Adrijan Vojnarovski nekadašnji srpski košarkaš, a sada generalni menadžer Sakramenta će biti primljen u Kuću slavnih.

Ono što se za sada zna je da će prijem novih članova Kuće slavnih biti održan u Mineapolsu tokom NCAA fajnal fora od 6. do 8. aprila.

Divac će tako postati drugi Srbin posle Dražena Dalipagića, a ukupno peti igrač iz regiona koji je dobio ovu čast. Pored spomenute dvojice primljeni su još Dražen Petrović, Dino Rađa i Krešimir Ćosić.

Divac je rođen u Prijepolju, igrao je za Slogu iz Kraljeva i Partizan pre nego što je otišao u NBA i nastupao za LA Lejkerse, Šarlot i Sakramento.

S reprezentacijom je osvojio mnoštvo medalja, uključujući titule prvaka sveta i Evrope, kao i dva olimpijska srebra.

Kandidat za ulazak ove godine u košarkašku Kuću slavnih sa prostora bivše Jugoslavije je i proslavljeni trener Bogdan Tanjević.

Kurir sport/Večernji list

Foto: Dado Đilas, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track