IZ ZVEZDE APELUJU NA ČELNIKE REGIONALNE LIGE: Ovo je presedan! Molimo ABA da se pridržavaju propisa!
Foto: Starsport©

saopštenje

IZ ZVEZDE APELUJU NA ČELNIKE REGIONALNE LIGE: Ovo je presedan! Molimo ABA da se pridržavaju propisa!

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je primoran da reaguje na vrlo "neobičnu" i do sada, kako se navodi, nezabeleženu situaciju koja utiče na regularnost ABA lige i završnicu tog takmičenja.

"Crvena zvezda je došla do saznanja da su službenici ABA lige, komesar za delegiranje sudija Iztok Rems i službenica Vanja Vujičić smešteni od 12. aprila, tokom svog boravka u Beogradu u hotelu Kraun plaza koji je zvanični hotel ABA lige, a da je od 13. u istom smešten i direktor Krešimir Novosel. Ta činjenica nije u skladu sa propozicijama ABA lige, može da dovode u sumnju regularnost takmičenja i cele finalne serije, iz prostog razloga što se u istom hotelu nalazi i kompletna delegacija, igrački pogon Budućnosti na čelu sa predsednikom kluba i skoro kompletnom upravom. Takva situacija nije se nikada dogodila ni u jednom takmičenju u organizaciji FIBA, Evrolige, pa čak ni u vreme ABA Sidro lige", navodi se u saopštenju Zvezde.

Beograd kao višemilionski grad, dodaje se, ima sasvim dovoljno smeštajnih kapaciteta hotelskog tipa da bi se izbegla svaka moguća insinuacija na ovu temu, koja nije potrebna ABA ligi.

"Crvena zvezda ovim dopisom ne želi da pravi nikakav pritisak pred drugu utakmicu plej-ofa, niti da prejudicira neke dogadjaje, ali smo prinudjeni da zamolimo direktora i sportskog direktora lige, da što pre reše ovu situaciju koja nikome nije u interesu i da pronađu neko drugo rešenje za smeštaj svojih službenika, posebno u ovom trenutku kada se igra finalna serija regionalnog takmičenja", piše u Zvezdinom saopštenju.

Zvezda je navela da će se maksimalno pridržavati svih članova propozicija takmičenja i da to očekuje od svih učesnika i aktera finalnih utakmica, uprava, igračkih pogona, ali i službenika ABA lige.

Crvena zvezda i Budućnost igraju finalnu seriju ABA lige. Prva utakmica završena je pobedom srpskog kluba, a druga će se igrati u nedelju takodje u Beogradu.

Kurir sport

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track