KAD RADOVIĆ SUDI FINALE CRVENO-BELIMA SE NE PIŠE DOBRO: Arbitar kome su čelnici Budućnosti podvodili PROSTITUKE opet sudi Zvezdi! (VIDEO)
Foto: ABA Liga

KAD RADOVIĆ SUDI FINALE CRVENO-BELIMA SE NE PIŠE DOBRO: Arbitar kome su čelnici Budućnosti podvodili PROSTITUKE opet sudi Zvezdi! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti u nedelju od 19 časova igraju drugi meč finala regionalne ABA lige, a i pre nego što je počeo, taj duel je u centru pažnje zbog činjenice da će jedan od trojice sudija biti iskusni hrvatski arbitar Sreten Radović.

U Crvenoj zvezdi, koja posle pobede (91:72) vodi sa 1:0 u seriji koja se igra do tri pobede, imaju dovoljno razloga za brigu, čak iako se ne vraćaju osam godina unazad kada je pomenuti sudija bio akter seks skandala u koji je umešana i tadašnja uprava tima iz Podgorice. Ali o tome, nešto kasnije.

Zvezdu može da brine i činjenica, da je prošle godine Radović sudio finale u Beogradu i da je baš tada Budućnost napravila, možda i ključni korak ka tituli. Podgoričani su pobedom (80:76), oduzeli Zvezdi prednost domaćeg terena, a kasnije su u Podgorici sa dva trijumfa obezbedili titulu i plasman u Evroligu.

Radović je od dva meča u Morači, sudio onaj drugi, poslednji, inače upamćen i po tome, što je oficijalni spiker u dvorani pre kraja meča, rekao gledaocima da ne napuštaju dvoranu, jer će po završetku utakmice uslediti proglašenje pobednika. U tom momentu, Budućnost je imala minimalnu prednost i vođstvo od 2:1 u pobedama.

Kada je reč o seks skandalu u koji je Radović bio upleten, priča je da mu je Budućnost pre osam godina podvodila prostitutku. To je na suđenju u Višem sudu u Podgorici 2011. godine priznao tadašnji operativac Budućnosti Tihomir Vučinić. Pre osam godina, kako pišu crnogorska “Borba.me”, na Višem sudu u Podgorici pojavio se snimak razgovora Vučinića kako kod izvesnog Dejana Popovića naručuje devojke. Dve su bile za jednu rukomentu delegaciju, a jedna od njih, rekao je Vučinić na suđenju, bila je namenjena hrvatskom međunarodnom košarkaškom sudiji Sretenu Radoviću.

Pred specijalnim većem sudije Valentine Pavličić u Višem sudu u Podgorici, na suđenju optuženima za zločinačko udruživanje, trgovinu ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, Tihomir Vučinić nije negirao razgovor sa Popovićem, ali je tvrdio da ga ne poznaje.

– Nemoj da ih šalješ ako nisu dobre pi*ke, a te što su malo lošije odmah šalji za njih. Pošalji ih odmah za ovu rukometnu delegaciju, jer me udavi čovek – čuje se na sminku razgovora.

Kako piše ''Borba.me'', na sudu je Vučinić rekao da nije naručivao devojke za sebe, da su dve bile za rukoemtnu delegaciju, a jedna za sudiju Sretena Radovića kao i da ne zna šta su radili, ali da ne isključuje ni mogućnost pružanja seksualnih usluga.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track