ČETIRI TIMA NA POLA PUTA DO POLUFINALA: Savršeno veče domaćina (VIDEO)
Foto: Reuters

nba plej-of

ČETIRI TIMA NA POLA PUTA DO POLUFINALA: Savršeno veče domaćina (VIDEO)

Košarka -

Milvoki i Hjuston ponovo su zgromili rivale i došli na pola puta do polufinala konferencija u američkoj košarlkaškoj NBA ligi.

Milvoki je bio domaćin protiv Detroita i ponovo je bio nemilosrdan – 120:99. U prvom meču je bilo 121:86, tako da su dve utakmice na svom terenu Baksi dobili sa ukupno 56 poena razlike.

Ovog puta Detroit je pružio jak otpor u prvom poluvremenu, koje je dobio 59:58, ali je nastavak doneo – potop. Milvoki je treću četvrtinu dobio sa 35:17 i time prelomio meč.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Erik Bledso sa 27 poena, jedan manje ubacio je Janis Adetokumpo, uz 12 skokova, dok je Kris Midlton postigao 24. Kod Detroita prednjačili su Luk Kenard sa 19 i Andre Dramond sa 18 poena i 16 skokova.

Slična priča i u duelu Hjustona i Juta. Rakete su povele sa 2:0 u seriji – 118:98. Ovde nije bilo nimalo napeto od početka do kraja, jer je domaćin posle prve četvrtine imao 20 poena prednosti (39:19) i rutinski ih je sačuvao do kraja.

Džejms Harden je ostvario tripl-dabl sa 32 poena, 13 skokova i 10 asistencija, dok je Kris Pol doprineo pobedi sa 17 poena. Kod Jute bolji od ostalih bili su Riki Rubio i Rojs O’Nil sa po 17 poena.

Ima i Boston vođstvo od 2:0 u seriji protiv Indijane. Ponovo je to bio duel sa rezultatskom klackalicom, pošto su gosti vodili posle prve i treće četvrtne, ali su poslednju izgubili sa čak 19 poena razlike. Kajri Irving sa 37 poena je bio najbolji Kelt, Džejsom Tejtum je ubacio 26, a kod Indijane prednjačio je Bojan Bogdanović sa 23 poena.

Impresivno veče za domaćine upotpunio je Portland, koji je na pola puta da eliminiše Oklahomu. Posle 114:94 u drugoj utakmici, Pioniri vode 2:0 u pobedama. Posle izjednačenog prvog poluvremena (54:54), presudila je treća četvrtina, koju je domaćin dobio sa 37:21.

San Antonio je iz Denvera poneo jedan brejk, trenutni rezultat u seriji je 1:1, a može li Jokićev tim da uzvrati istom merom? Kvota na dvojku večeras je 2,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za San Antonio - Denver (03.00).

Si Džej Mekalum sa 33 i Damijen Lilard sa 29 poena bili su najzaslužniji za pobedu Portlanda, dok je žestoko podbacio Rasel Vestbruk u Oklahomi, sa samo 14 poena, uz šut iz igre 5/20.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track