NE DOZVOLIMO DA NAM UNIŠTAVAJU SPORTSKU MRŽNJU! Saopštenje Varvara pred 4. meč Budućnosti i Zvezde
Foto: Pritnscreen

ABA LIGA

NE DOZVOLIMO DA NAM UNIŠTAVAJU SPORTSKU MRŽNJU! Saopštenje Varvara pred 4. meč Budućnosti i Zvezde

Košarka -

Navijači Budućnosti izdali su neverovatno saopštenje pred 4. meč finala ABA lige.

Saopštenje, objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici navijača podgoričke Budućnosti prenosimo u celosti:

"Braćo, poslednji smo put ove sezone u Morači! Verujemo da ste svi vi koji ovo čitate bili u kopu sa nama na prošlom meču i videli kakav pritisak i kakvu tenziju možemo napraviti. Videli ste kako možemo 'pogurati' naš tim i kad mu ne ide!

Pre svega, apelujemo na sve naše članove a pogotovo na ostalu publiku u sali da ne ubacuju tvrde predmete u teren. Naša tribina nije deo toga, niti želi biti niti smatra to činom kojim se treba ponositi. Nije viteški niti hrabro bacati iz mase upaljače i povrediti nekog protivničkog igrača a vrlo moguće i svog.

Grlo i dlanovi su jedino što treba koristiti kako bi pogurali svoje a sabotirali protivničke igrače.

Mnogi zvezdađi očekuju da večeras u Morači čovek odluke bude Kej Si Rivers. A kvota da će Amerikanac dati više od 12,5 poena je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na broj poena igrača u finalu ABA lige.

Takođe, apelujemo na celokupnu javnost da ne naseda na medijske (domaće i srpske) patke i provokacije. Ne dozvolimo da nam uništavaju dugogodišnji rivalitet i "sportsku mržnju" stavljajući ih u mnogo širi, opasniji kontekst.

Pokažimo svima da ne nasedamo na jeftinu propagandu i da su svi navijači u Morači tu samo zbog Budućnosti, bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost. Nas fokus je podgorička Budućnost, a naša želja još jedna titula!

Zaslužujemo 5. utakmicu. Zaslužujemo da se borimo do kraja. Zato u petak SVI sat vremena pre početka meča. Pomognimo igračima da uz našu podršku odigraju na pravom nivou. Verujemo da ćemo biti pravi kad je najpotrebnije! Varvari su braća!", zaključuje se u saopštenju navijača Budućnosti.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track