LILARDU DOVOLJNA ČERTVRTINA: Portland i Toronto na pobedu od polufinala konferencije (VIDEO)
Foto: AP

nba plej-of

LILARDU DOVOLJNA ČERTVRTINA: Portland i Toronto na pobedu od polufinala konferencije (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Toronta i Portlanda nalaze se na pobedu od plasmana u polufinale konferencija NBA plej-ofa, pošto su učetvrtima utakmicama savladali Orlando, odnosno Oklahomu.

Reptorsi su do 3:1 u seriji došli najviše zahvaljujući Kavaju Lenardu, a konačan rezultat je bio 107:85. Kavaj je za 35 minuta ubacio 34 poena i imao je šest skokova.. Pratili su ga Pauvel i Siakam sa po 16 poena, dok je jedino još Ibaka sa 13 poena i osam skokova bio dvocifren.

Aron Gordon je sa 25 poena bio najefikasniji u redovima Orlanda. Furnije je ubacio 19, dok je Vučević dodao 11. Zanimljivo, Orlando je imao čak 17 izgubljenih lopti koje su Torontu ''donele'' 21 poen.

Portland je sa 111:98 pobedio Oklahomu, a najefikasniji u slavljeničkom timu su bili Mekkolum i Lilard. Prvi je imao 27 poena, dok je drugi ubacio 24 poena i dodao osam asistencija. S time da je Lilard čak 15 od svoja 24 poena dao u trećoj deonici posle koje je Portland otišao na dvocifrenu razliku. Vredi pomenuti i skor Aminua koji je meč završio sa 19 poena i devet skokova.

Igrači Oklahome su poprilično zaustavljeni u drugom delu, pogotovo Vestbruk koji je meč završio sa 14 postignutih peona. Pol Džord je bio najefikasniji sa 32 poena i 10 skokova. Šruder je ubacio 17, a Grant 11.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track