LUDNICA

SPEKTAKL KAKAV ŽENSKA KOŠARKA NIJE VIDELA: Košarkašice Radivoj Koraća uz SPEKTAKULARNO navijanje savladale Zvezdu i postale prvaci Srbije! (KURIR TV)

Košarka -

Kadetska ekipa Radivoj Koraća pobedom na završnom turniru u hali ''Mega fektori'' osvojila je prvenstvo Srbije.

Žućkove naslednice su u finalnoj utakmici posle velikog preokreta savladale ekipu Crvene zvezde rezultatom 82:71 (26:30, 15:16, 21:10, 20:15) i tako izazvale pravu erupciju oduševljenja nekoliko stotina strastvenih navijača kluba iz Žućkove avlije.

Atmosfera koju su pravili navijači Koraća tokom čitavog finalnog meča, a i po okončanju istog, teško se može opisati rečima.

foto: ŽKK Radivoj Korać

Ovo ženska košarka ne pamti! Ovo nema ni na filmu! Jesu li ovo ljudi plaćeni da ovako strasno navijaju? Samo su neka od pitanja i komentara koji su usledili posle ceremonije dodele pehara i nagrada za najbolje.

U izjavi za Kurir usledio je i odgovor svih navijača iz Žućkove avlije u glas - Ovo je ljubav, ovo nema cenu - pevali su navijači Koraća.

Ovo je bila samo jedna od nekolicine pesama koju su navijači pevali u hali ''Mega fektori.'' Bilo je tu mnogobrojnih skandiranja, kako treneru pobedničke ekipe, tako i pojedinim igračicama, naravno sve u okviru fer i sportskog navijanja. '' Uzeo si trofej Nenade,'' '' Jedna je Borka kapiten,'' '' Korać, Korać,'' odjekivalo je naseljem Braća Jerković.

foto: ŽKK Radivoj Korać

Prava ludnica nastala je tek kada je košarkašicama Koraća uručen trofej prvaka Srbije. Cela hala, čak i oni neutralni, poneseni atmosferom i ritmom bubnjeva skandirali su ime legende srpskog i svetskog sporta - Radivoja Koraća!

Što se same finalne utakmice tiče, viđena su dva potpuno različita poluvremena. Zvezda je predvođena Matićevom, Avlijašovom i Mitrovićevom furiozno startovala i povela 10:0 u 3. minutu, a zatim održavala „plus 8“ (5:13, 4. minut, 13:21, 7. minut).

Međutim, borbene igračice trenera Nenada Markovića su se pred kraj prve četvrtine primakle na 26:28 (10. minut). U drugoj četvrtini je došlo do prvog izjednačenja rezultata (30:30, 13. minut), ali su izabranice Zorana Akonovića ponovo odmakle, najpre na 30:34, a zatim, u 17. minutu na čak „plus 15“ (31:46). Ponovo je ekipa Radivoj Koraća, zahvaljujući raspoloženim Boričić, Mladenović i Davinić, žestoko uzvratila i na poluvremenu je na semaforu stajalo 41:46.

foto: ŽKK Radivoj Korać

U nastavku je usledilo novo izjednačenje (48:48, 23. minut), a potom i prvo vođstvo Koraća u 24. minutu (53:52). Domaće su serijom 11:0 stigle do 62:52 (29. minut) i treću četvrtinu završile sa 62:56.

U poslednjoj deonici Korać ponovo povećava vođstvo (69:61, 33. minut i 77:65, 37. minut). U samom finišu domaći tim je bio na bezbednih „plus 13“ i rutinski stigao do šampionskog slavlja.

Trener pobedničkog sastava, Nenad Marković, sa puno emocija je doživeo veliki uspeh.

– Čestitam mojim igračicama, jer je u finalu, kao i na celom turniru igrana ekstra ozbiljna košarka. Ekipe učesnice su prikazale zavidan kvalitet. Koraću je ovo treće uzastopno finale i sada smo uspeli da osvojimo trofej. Ne mogu da ne spomenem da sam to pre izvesnog vremena obećao pokojnom Draganu Pavloviću Pavketu. Hvala našim sjajnim navijačima na neverovatnoj podršci i nezaboravnom spektakulu koji su priredili, bili su naš vetar u leđa – istakao je Marković.

foto: ŽKK Radivoj Korać

Ekipi Koraća do pobede je predvodila Jovana Boričić sa 22 poena (17 skokova). Boričić je ujedno najbolja igračica i najbolji strelac finalnog turnira.

Isidora Mladenović je postigla 20 poena, a Marina Davinić 15 u pobedničkom timu.

U timu trenera Zorana Akanovića najefikasnija je bila Milica Matić sa 20 poena (7 skokova). Milica Avlijaš je postigla 13 poena, Marta Mitrović 12, a Tamara Čorto 10 poena.

foto: ŽKK Radivoj Korać

Pored sjajne utakmice i velikog broja prelepih poteza, glavni utisak večeri ponovo su bili navijači Koraća koji su očigledno postali šesti igrač tima iz Žučkove avlije. Priča koja je započeta u Novom Sadu u polufinalu seniorske lige, nastavljena je na takmčenju za kadetkinje i očigledno je da uskoro neće stati, jer po rečima ljubitelja ovo sporta, ovo je nešto najlepše što je videla ženska košarka sa ovih prostora.

Kurir sport/ N.I

Foto: ŽKK Radivoj Korać

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track