ludnica

CRVENO-BELA ŽURKA NA PARKETU PIONIRA: Košarkaši Zvezde sa Delijama proslavili titulu ABA lige! (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su večeras šampionsku titulu u ABA ligi, pošto su u odlučujućoj petoj utakmici finala plej-ofa pobedili Budućnost sa 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17).

Zvezdu je predvodio Kejsi Rivers sa 21 poenom i šest skokova, Dejan Davidovac postigao je 11 poena uz pet skokova, dok su po 10 poena dodali Majkl Odžo, Boriša Simanić i Mohamed Faje.

foto: Miloš Bjelinić

U ekipi Budućnosti nijedan igrač nije postigao dvocifreni broj poena, Noris Kol postigao je devet, a Edvin Džekson, a Nemanja Gordić, Goga Bitadze i Devin Vilijams po sedam poena.

Utakmica je počela sa zakašnjenjem od skoro sat vremena, pošto su navijači Zvezde ušli u teren dok su se igrači zagrevali, pa su košarkaši Budućnosti otišli u svlačionicu. Iz Budućnosti je zatim saopšteno da su fizički napadnuta trojica košarkaša i zahtevali su da se isprazni deo tribina iza i pored klupe.

foto: Miloš Bjelinić

U uzavreloj atmosferi pre početka utakmice, navijači Zvezde su dočekali igrače Budućnosti uvredama, bacali su na teren petarde i dimne bombe i uzvikivali "šiptari, šiptari". Posle poziva sportskog direktora Nebojše Ilića da navijaju sportski i apela kapitena Branka Lazića da ne ubacuju nikakve predmete na teren, situacija se malo smirila.

foto: Miloš Bjelinić

Zvezda je branioca titule pobedila sa 3:2 u finalnoj seriji i izborila plasman u Evroligu naredne sezone.

To je četvrta titula u ABA ligi za Zvezdu.

Kurir sport

Foto: Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track