GROBARI NAJVERNIJA PUBLIKA: Partizan ponovo najgledaniji tim u ABA ligi
Foto: KK Partizan

Crno-beli najposećeniji

GROBARI NAJVERNIJA PUBLIKA: Partizan ponovo najgledaniji tim u ABA ligi

Košarka -

Košarkaški klub Partizan je ponovo najgledaniji tim u regionalnoj ABA ligi.

I ove godine, kao i prošle, najvernija košarkaška publika "stanuje" u crno-belom "Pioniru".

Sa fenomenalnih 5.535 gledalaca po utakmici, gotovo 1.000 gledalaca u proseku više u odnosu na prvog pratioca, Partizan se ubedljivo nalazi na prvom mestu po gledanosti u regionalnom šampionatu.

Ovakva prosečna posećenost deluje još impresivnije kada se u obzir uzme činjenica da su crno-beli na jednoj utakmici igrali pred zatvorenim tribinama, uz podršku 1.500 gledalaca koji su zauzeli svoja mesta u parteru i ložama.

Navijači su imali prilike da uživaju u majstorijama igrača pod koševima, a na 143 utakmice bilo je ukupno 384.820 navijača. To znači da je prosečna posećenost porasla za 5,6 odsto u odnosu na proteklu sezonu i da sada iznosi 2.691.

To je ujedno i druga najveća prosečna posećenost u istoriji ABA lige. Bolja je bila jedino u sezoni 2012/2013. kada je iznosila 2.723 gledalaca.

U gostima, najgledaniji tim, kao i prošle sezone je Crvena zvezda. Prosečno 3.978 gledalaca posmatra mečeve kada je Zvezda na gostovanju. Iza nje je Partizan sa prosečno 3.821 gledaocem odnosno Budućnost sa 3.592.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track