MILAN TOMIĆ STRPLJIVO ODGOVARAO NA PITANJA: Evo šta trener Zvezde kaže o Superligi, povređenim košarkašima, euforiji posle osvajanja ABA lige...
Foto: Starsport©

POSLE ŠUTERSKOG TRENINGA PROTIV DUNAVA

MILAN TOMIĆ STRPLJIVO ODGOVARAO NA PITANJA: Evo šta trener Zvezde kaže o Superligi, povređenim košarkašima, euforiji posle osvajanja ABA lige...

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pregazili su Duvav (101:60) u prvom meču u Superligi Srbije.

Trener Zvezde Milan Tomić strpljivo je posle meča odgovarao na pitanja novinara.

"Teško je analizirati ovakvu utakmicu. Ušli smo ozbiljno u utakmicu i igrali smo kako treba svih 40 minuta. Pokušao sam da podelim minutažu. Odlična utakmica i pristup je bio najozbiljniji", rekao je Milan Tomić na konferenciji za medije.

Kako održavati formu igračima i dati šansu mladima?

"Ako pogledate Riversa, odigrao je 15 munuta, među najiskusnijima je, igrao u Realu, a igrao je vrlo ozbiljno. Stariji treba da budu u ritmu, a mlađi da dobiju više minuta".

S obzirom na ogromnu razliku u kvalitetu rivala, da li je ovakav sistem sezone promašaj?

"Za mene je ovo sve novo, nisam dosad imao priliku da igram dva prvenstva. Tako je kako je, moramo da budemo u kontinuitetu i ritmu. Najgore je da se sada opustimo i kažemo da će igrati oni koji nisu igrali pre. Ja hoću da uvek igramo ozbiljno".

Cirbes, Regland, Perperolgu? Kakva je situacija sa njima, znamo da su bili prekobrojni na spisku stranaca, poslednja dvojica zbog povreda?

"Oni neće igrati i ne možemo da menjamo. U ovom trenutku nisu u timu, ali su ovde, mi smo tim i biće ovde. Po završetku sezone ćemo razgovarati o svemu".

Da li ste se plašili opuštanja?

"Svi su imali ozbiljan pristup igri i to mi je bilo važno, zato sam i konferenciju otvorio s tim rečima".

Bilo je tokom sezone komentarisanja rada Tomića...

"Pričao sam o tome da tim ne može stalno da ide gore. To je tako svuda. Trenerski posao je takav, uvek moraš dati 100 odsto, bilo protiv Reala ili Dunava. Ja sam uvek istog pristupa".

Nije bilo euforije posle Budućnosti?

"Osvojili smo ABA, sledeće godine moramo da branimo. Jedan dan se slavi, sutra opet moraš da se boriš za nove uspehe", zaključio je Tomić.

(Mozzartsport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track