SUPERLIGA SRBIJE

TEŠKE MUKE CRNO-BELIH U PIONIRU: Partizan jedva sprečio bruku! Trinkijerijev tim u poslednjim trenucima do pobede nad Tamišom (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Partizana posle mnogo muka savladali su Tamiš u dvorani Aleksandar Nikolić 84:80 (16:21, 29:25, 17:8, 22:26) u utakmici drugog kola Grupe B Superlige Srbije.

Crno-beli su se, posle ubedljive pobede na startu domaćeg prvenstva protiv Mege (102:69), jedva spasli bruke protiv Tamiša!

Tek pogođenim slobodnim bacanjima u poslednjim trenucima meča zabeležili su pobedu.

Gosti su u "Pioniru" bolje počeli, ali kada su crno-beli u trećoj deonici napravili preokret i stekli dvocifrenu prednost, verovatno su skoro svi pomislili da je pitanje pobednika rešeno.

Međutim, košarkaši Tamiša nisu tako mislili, pa su u poslednjem minutu uspeli da priđu na samo dva poena razlike - 82:80.

Ipak, prvo Jaramaz, a na kraju i Pejdž bili su precizni sa linije penala i crno-belima doneli pobedu.

Najefikasniji u timu Andree Trinkijerija bio je mladi Marko Pecarski sa 16 poena, Nikola Janković je dodao 14, Ognjen Jaramaz 11... Svi domaći igrači su se upisali u strelce.

Najefikasniji na utakmici bio je igrač Tamiša Stefan Mitrović sa 20 poena, a odlični kod gostiju bili su i Aleksandar Ilkić sa 15 i Ivan Smilanić sa 13 poena.

Za Partizan nisu igrali Renfro i povređeni Lendejl.

Crno-beli sada imaju skor 2-0, a u trećem kolu, ponovo kao domaćin, u nedelju igra sa Dinamikom.

Tamiš ima polovičan učinak (1-1), a u nedelju gostuje Novom Pazaru.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track