BAKSI U FINALU ISTOKA: Golden Stejt bez povređenog Durenta srušio Hjuston (VIDEO)
Foto: Reuters

NBA PLEJ - OF

BAKSI U FINALU ISTOKA: Golden Stejt bez povređenog Durenta srušio Hjuston (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Milvoki Baksa su u petom meču u Viskonsinu pobedili Boston Seltikse sa 116:91, i tako sa 4:1, prvi put od 2001. godine,uspeli da se plasiraju u finale istočne konferencije.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Adetokumbo sa 20 poena i po 8 skokova i asistencija, Kris Midlton ubacio je 19 poena, Erik Bledso dao je 18, a Džordž Hil 16. Nikola Mirotić postigao je 10 poena, baš kao i Ersan Iljasova

Sa druge strane kod Bostona, Kajri Irving bio je najefikasniji sa 15 poena. Džejson Tejtum postigao je 14 poena, baš kao i Markus moris.

Baksi će za plasman u veliko finale igrati sa boljim iz duela Toronta i Filadelfije u kojem Raptorsi vode u seriji sa 3:2.

U drugom meču odigranom u noći između srede i četvrtka, košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Hjuston sa 104:99 i tako poveli sa 3:2 u plej-ofu zapadne konferencije NBA lige.

Od samog starta Voriorsi su nametnuli svoj ritam i relativno lako prvu deonicu rešili u sovju korist 31:17. U nastavku, usledilo je buđenje Raketa koje su uspele da zaustave nalet i dodatno uvećavanje vođstva protivnika do poluvremena.

U nastavku, usledio je blagi pad domaćih košarkaša. Na ruku im nije išla ni povreda Kevina Durenta krajem treće četvrtine, u kojoj se Hjuston potpuno vratio u meč.

Do kraja, viđena je neizvesna utakmica u kojoj su Voriorsi imali blagu prednost. Svu odgovornost na sebe preuzeo je Stef Kari, koji je uspeo da nadomesti izostanak Durenta i dovede tim na korak od plasmana u finale Zapada.

Kari je meč završio sa 25 poena, 6 skokova i 5 asistencija, u finišu meča je pogodio vrlo bitna slobodna bacanja i doneo svom timu trojumf. Pored njega, Klej Tompson je meč završio sa 27 poena, Kevin Durent je do povrede imao 22 poena, a Drejmond Grin je meč završio sa 8 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

Inače, pobednik petog meča, koji je u seriji poveo sa 3:2 izborio je konačan trijumf u 82 odsto slučajeva.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track