SRAMNA PROVOKACIJA BOSANCA! Jusuf Nurkić pred Jokićem veličao vojnike koji su RATOVALI PROTIV SRBA! (VIDEO, FOTO)
Foto: Tviter

SKANDAL

SRAMNA PROVOKACIJA BOSANCA! Jusuf Nurkić pred Jokićem veličao vojnike koji su RATOVALI PROTIV SRBA! (VIDEO, FOTO)

Košarka -

Skandaloznim gestom centar Portlanda Jusuf Nurkić razbesneo je javnost u Srbiji.

Košarkaš iz Bosne i Hercegovine, zbog teške povrede koju je doživeo u finišu regularnog dela sezone ne igra u plej-ofu, ali uživo pored terena prati mečeve svog tima.

Činjenicu da u ekipi Denvera nastupa Srbin Nikola Jokić, Nurkić je iskoristio kako bi isprovocirao najboljeg igrača tima iz Kolorada i navijače iz Srbije. Meč je pratio u majici na kojoj su ispisana imena vojnika koji su početkom devedesetih godina ratovali protiv Srba.

foto: Tviter

Nurkić je na Fejsbuku objavio video na kom se može videti kako veliča rat u bivšoj Jugoslaviji. Na snimku sluša i peva kasidu pod nazivom “Devet heroja”.

Reč je o kasidi posvećenoj devetorici vojnika Armije Republike Bosne i Hercegovine odlikovanih najvećim ratnim odličjem (U BIH), Ordenom heroja oslobodilačkog rata, među kojima su general Izet Nanić, Hajrudin Mešić, Safet Hadžić, Safet Zajko, Mehdin Hodžić, Midhat Hujdur, Adil Bešić, Nesib Malkić i Enver Šehović.

Inače, Izet Nanić bio je komandant 505. bužimske brigade Armije BiH, a navodno postoje video materijali na kojima se vidi da pripadnici tog odreda vrše zločine na civilima.

"Heroji koji su ubijali Srbe u Bosni, nevine žene i decu, ovo je provokacija za Jokića i Srbe koji gledaju utakmicu. Ovo je mešanje sporta sa ratom i politikom, potpuno nepotrebno. Nadam se da će neko iz NBA lige reagovati, ovo je strašno“, napisao je navijač na Tviteru.

Podsetimo, Portland je u šestom meču savladao Denver i izjednačio u polufinalnoj seriji Zapada na 3:3. Odluka o finalisti konferencije pašće posle majstorice koja se u nedelju igra u Koloradu.

Kurir sport/Telegraf.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track